Prijava
   

Vilenjak

Beogradski umetnik koji već godinama obitava po kafićima u krugu od 500 metara oko Studentskog trga, obično su to Piramida na Filološkom, Plato, Čitalište, Maršal, Medžik Garden, Vrući gavran i sl. Najčešće cirka pivo u ćošku prostorije dok ti sediš s ribom/drugaricom, pa vam posle priđe sa slikom (najčešće na papiru iscepanom iz sveske sa kvadratićima) na kojoj ste nažvrljani ti i riba/drugarica u nekoj romantičnoj pozi, kao gledate se (vidi sliku). Onda ti traži kintu i ti mu daš ili ga oteraš, pošto te je šurnaest puta već crtao.

Zajedničko za sva dela ovog umetnika jeste činjenica da izgled nacrtanih osoba nema blage veze s osobama koje je crtao. Da li se radi o osobenom stilu ili jednostavno o nemogućnosti razvijanja talenta kroz dugogodišnju vežbu, nikada nećemo saznati.

- Brate, izvali onog što kopa po kanti za đubre. Nešto traži. Slikaj ga.
- Nisam poneo aparat.
- Nema veze, onda ga nacrtaj.
- Ček da izvadim svesku... ... Evo ga. Je l' valja?
- Batice, gori si od Vilenjaka.

Komentari

Покидао! КРВ ТИ ЈЕБЕМ! То су ти буђави локали у којима викендом блејим сам, поготово Меџик. Одлично, ово је локална фора, али је до јаја.

simpaticno. na umetnicke uvek +

Mene crtao tri-četiri puta i samo sam jednom zabola kvadratiće! +++

Juče je slikao neku ribu u kornjači, dao joj crtež i rekao joj ako želi, može da mu plati. Ona uze crtež i pocepa ga, a on pobesne što mu je uništila vrednu sliku i uze mobilni da zove policiju. Reče joj, sva sreća te nemam kredita, ali zapamtio sam te, sledeći put kad te vidim, dovodim policiju ili komunalce da te strpaju u zatvor zbog nepoštovanja moje kreativnosti.

+

ААААААааа, како ти само паде на памет! :Д

Овековечечио је овај уметник другарицу и мене. Наравно, цртеж је испао тачно како си описао. :)

Јебем га у уста, једном је смарао колегинице са којима сам седео. Стао иза њих, па гурнуо главу између и уносио им се у лице. Пијан к'о летва. Онај неки његов пајтос само стоји иза и слеже раменима. Кад сам му рекао да се склони, почео нешто да прети у празно, а ни ја нисам био бољи са понављањем захтева да отперја. Сва срећа па је дошао конобар и удаљио га, иначе бих морао да се служим нечасном радњом ломљења чаше/флаше о главу пијаног човека. Само корак даље да је отишао, не бих имао избора. И онда бих вероватно попио батине од оног другог. А као да смо му мало пута дали кинту кад жицка по Студењаку... Клошар незахвални. Следећи пут кад је тражио, колега га отерао у пичку материну.

Стивене, не би ваљда тукао Вилењака без наочара?

Па шта друго да радим у нужди? Искрено признајем да бих се послужио нефер средствима. Али добро се завршило, обрадовало ме је што није отишао предалеко. И веруј ми да је супер прошао што је налетео на мене. Од 80% мушкараца би попио бар шамар у тој ситуацији. Мислим да би му и ти дркно шамарчину, а овде ми моралишеш. :))

Не знам, мене је двапут цртао, додуше, почетком давне две'иљадеседме, први пут мене и неку безвезе рибу с којом сам био, други пут са колегиницом с факса. Био је скроз фин и оба пута сам му дао паре, чак сам мислио да је то што нас црта симпатично. :) Имам негде један од та два рада, мрзи ме да тражим.

Ма када је цртао другарицу и мене, био је фин. Тад сам први пут видео човека. После смо га пар пута виђали у Студењаку и понекад му давали неку сићу кад жицка за алкохол. А кад се десио овај "инцидент", тад није цртао, него је само устао од стола за којим је седео са ортаком, пришао нашем и тражио од једне моје колегинице да му гледа у шољу. Она је одмах пристала, али то уопште није смањило његову нападност. Очигледно да је у неку руку агресиван кад се напије... Јебига.

Хаха, сјајно. Имадох и ја искуства с њим. Чак ме питао и кога сам слушала у том тренутку и која је песма ишла. И одшетао...

hahaha meni je dao crtez i trazio pare. naravno nisam mu dao pa se zadovoljio jednom pljugom, reko aj uzmi dve. bio srecan ko dete, samo kaze nemoj da bacis crtez i evo jos uvek mi stoji tu negde medju papirima!