Prijava
 1.    

  Vladimirka

  Naziv druma koji je vodio ka Sibiru u Rusiji. Naime, kada neki Rus nešto zajebe ili štogod u carskoj Rusiji, prvi korak ka njegovom robijanju u progonstvu će biti na kaldrmi Vladimirke (ako je uopšte i bila kaldrma). Tako da je Vladimirka postala simbol za kaznu, sam početak Golgote koja te čeka.

  -Ej, tebra, prevario sam Tijanu.
  -Molim? Pa što to?
  -Jebi ga, matori, desilo se.
  -Kako, 'leba ti?
  -Pa otišao ja juče po burek. Sve regularno, kad kaže ona pekarka, Staša, kao dođi ovamo da mi pomogneš da unesem neki hleb, reče da joj treba snažna muška ruka. I ja da ispadnem džentlmen pođem sa njom u kombi da joj pomognem oko tog hleba.
  -I?
  -I ništa, krene ona unutra da se skida, baci onaj hleb po kombiju, a meni bi žao, grehota je hleb bacati...
  -Ma šta je bilo sa Stašom, čoveče?
  -Pa ništa, ja da ispadnem džentlmen i ne ispalim damu brašnjavih ruku, krvnički je kresnem u kombiju a posle je bilo "varljivo leto '68" u pekari. Nije bre Štimac lud, dobar pekarski zanat!
  -A Tijana?
  -Ne znam, ne voli ona domaće filmove. Ona samo gleda ona sranja sa Hju Grantom.
  -Ma bre šta ćeš da radiš sa Tijanom, ne možeš samo da joj se vratiš tek tako kao da ništa nije bilo?!
  -Zašto?
  -Pa zato što to nije okej. Moraš krenuti na Vladimirku i reći joj sve kako je bilo, možda ti oprosti ako se zaista pokaješ.
  -Brate, izgleda i da ti dosta gledaš te nebuloze sa Hju Grantom? Neću ni stići da završim rečenicu a već će me grebeti noktima kao Vulverin i gađati onim vazama iz dinastije Tang, da li si normalan? Kupiću joj cveće i sve će biti okej, veruj mi, nikada neće posumnjati da se nešto desilo...
  _______________________________________________________________________
  Sankt-Peterburg 1864. godine:
  -Gde ćeš ovako kasno, Semjone Pavloviču?
  -Idem ka Vladimirki, Aleksije Olegoviču.
  -Šta? Pa nisu te valjda uhvatili da švercuješ votku Litvancima? Eto! A lepo sam ti rekao da ćeš najebati. Ali ne, mene niko neće da sluša! A šta ti je to trebalo u životu, Semjone Pavloviču? Lep, mlad, da ne kažem, spahijski sin. I sad ćeš celu mladost i veći deo života provesti negde u Pripizdinsku u Rusiji, brojeći dane i žaliti za mladošću dok budeš proklinjao Litvance i votku koju si švercovao. Beločkin, spahijski sin i budući oficir, završiće svoju još nezapočetu karijeru kao robijaš koji...
  -Ma daj bre, Aleksije, koji ti je kurac? Jesi opet duvao sa Tatarima? Idem bre da tucam Vladimirku Fjodorovnu, ćerku polkovnika Zaharova, dok je on na Kavkazu imamo praznu gajbu. Mislim tu joj je guvernanta, ali nema veze, možda pitamo Nastasju Nikolajevnu da nam se pridruži hehe.