Prijava
   

Vojvođanska Pravoslavna Crkva

Još jedan od bezbroj " bisera " koji se mogu pročitati na forumu " Slobodna Vojvodina ", najverovatnije napisan od strane nekog ostrašćenog Autonomaša ( Čankovca ili LDP-ovca ).
Po njegovom skromnom mišljenju u Vojvodini treba da se obnovi Vojvođanska Pravoslavna Crkva, čija autokefalnost biva ukinuta 1918 kada nemilosrdni Velikosrpski agresor zauzima Vojvodinu, zavodi diktaturu, nameće starosedelačkom Vojvođanskom narodu svoj Srpski jezik, Srpsku Pravoslavnu Crkvu, tradiciju i običaje.

Evo vam par saveta da se nebi mučili draga " braćo " Autonomaši koji se zalažete za Nezavisnu državu Vojvodinu sa punim međunarodno-pravnim subjektivitetom i teritorijalnim integritetom :

Potrebna vam je prvo jača medijska moć. Imate forum " Slobodna Vojvodina ", ali bilo bi dobro da ovakve ideje možete plasirati i putem TV-a ili Štampe.
Od Srba iz Vojvodine krenite da stvarate neku novu, posebnu naciju - Vojvođani, kao što ste već zacrtali na svom dragom forumu na kojem provodite 24 časa dnevno . U ovo naravno morate da ubeđujete samo Srbe, jer ne možete očekivati da Mađari , Slovaci ili Rumuni prihvate da su nešto drugo osim Mađari, Slovaci i Rumuni. Znači Srbi su vam glavna meta . Vojvođanska Pravoslavna Crkva ( Koja je autokefalna, umalo da zaboravim ), Vojvođanski jezik, Vojska, Policija i Himna pošto Zastavu i Grb već imate. Ubacite ono " za čega " umesto " za šta " . Kažete da vam je Vuk Karadžić nametnuo neadekvatno pismo u cilju Srbizacije antičke Vojvođanske nacije koja vuče korene iz Starčeva od 10.000 godina p.n.e što će sve dokazati vaši Istoričari i Akademici inače ugledni članovi Vojvođanske Akademije Nauka i Umetnosti ( VANU ).

Onda raspišite referendum, da Beogradske Dahije vide šta je Demokratija. E onda Vam mi nedamo referendum, pa ga vi organizujete po stanovima, kućama i salašima što naša vlast ne priznaje i proglašava nevažećim i nelegitimnim.
E onda nažalost, braćo " Autonomaši " moraćete " Pušku pa u Frušku ". Ne znam kako ćete vi to da podnesete...Ponesite lap-top i putem jedinog preostalog Slobodnog Foruma šaljite pozive na otpor svim rodoljubima širom Srema, Banata i Bačke. Pokret otpora sa sedištem na Fruškoj Ravnoj Gori narasta, krećete u prve akcije protiv gedžovanije !!! " Kad su Sremci krenuli sa te Fruške Goreee i presli u Bosnu tamo da se boreeee..." .

Onda mi krećemo sa Novog Beograda rečnim borbenim brodovima Dunavom , iz pravca Voždovca tenkovima, sa Batajnice dižemo jedinu preostalu eskadrilu 29-ki i MIG-ova koje smo dobili na poklon od Rusije. Onda vi zovete u pomoć Međunarodnu zajednicu, Savet Bezbednosti, NATO, MMF, Svetsku Banku, Pokret Nesvrstanosti, Arapsku Ligu , Leteći cirkus Montija Pajtona....i onda nam se oni osvete za svo Vojvođansko sito žito što smo pokusali za proteklih 91 godinu !!!
I nezavisnost vam je neminovna....Samo braćo " autonomaši " : Imate li muda za to ???

Komentari

То што неко више воли Војводону од осталих региона не чини га обавезно аутономашем.

Oš ti još koji put da postaviš ovo?

Samo braćo " autonomaši " : Imate li muda za to ???

Имају. И неће нико да гине, довољно смо импотентни у војном - одбрамбеном смислу.

U ovo naravno morate da ubeđujete samo Srbe, jer ne možete očekivati da Mađari , Slovaci ili Rumuni prihvate da su nešto drugo osim Mađari, Slovaci i Rumuni. Znači Srbi su vam glavna meta . Vojvođanska Pravoslavna Crkva ( Koja je autokefalna, umalo da zaboravim ), Vojvođanski jezik, Vojska, Policija i Himna pošto Zastavu i Grb već imate. Ubacite ono " za čega " umesto " za šta " . Kažete da vam je Vuk Karadžić nametnuo neadekvatno pismo u cilju Srbizacije antičke Vojvođanske nacije koja vuče korene iz Starčeva od 10.000 godina p.n.e što će sve dokazati vaši Istoričari i Akademici inače ugledni članovi Vojvođanske Akademije Nauka i Umetnosti ( VANU ).

Ово је врло лепо написано. Имаш и ову дефку, ако је ниси видео:
http://vukajlija.com/nezavisnost-vojvodine

Ovo je hard core materijal!

AHHAHAHAHHA VIDECEMO KAD VAS O5 POLIJU SA URANIJUMOM DA LI CETE SE KURCITI I ZAVODITI REDA PO TUDJIM ZEMLJAMA. REPUBLIKA VOJVODINA!!!!!!!!!!!!!

Војводина је практично већ на пола пута до независности, захваљујући тадићу и компанији. Па где ова Србија иде питам се :(