Prijava
   

Vožnja vozom kroz Srbiju

Prava nocna mora, nekada pozelite da ste krenuli pesice nego sto ste seli u vozove "Jugoslovenske zeleznice"

Krenem vozom iz Prijepolja u Beograd ujutro u 04:00. Nakon nekih pola sata voznje i predjenih 5 kilometara lokomotiva se kvari. Zamisljam ma nema veze brzo ce popraviti ja i onako imam tek u 1 zakazano na kontrolu. I Tako prolaze sati, i tek negde oko 7:30 eto stize "nova" crvena lokomotiva i menja raspalog "rusa". I uz boziju pomoc krecemo ponovo zaslepljujucom brzinom od 35 km/h. Putem pored pruge prolecu jugici ostavljajuci prasinu za sobom. I tako se voz klacka i staje na svakih sto metara kraj nekih vukojebina pod imemom Kremna, Goles, Razana, Popucke, Divci itd. u nadi konduktera da ce uci neka budala i dati im po sto dinara za paklenu voznju do Beograda. I tako sunce pruza zrake kroz rupe na vagonu i budi me i pogled mi prvo skrece ka satu gde vidim da je 12 sati, a potom na okolinu gde vidim da smo tek kod Valjeva. I tako nasa munjevita zeleznica Srbije radi. Naravno na kontrolu sam zakasnio tako da sam se odmah vratio nazad prozivljavajuci isti pakao dva puta u toku jednog dana. Na putovalje dugo 300 km krenes u 04:00 a dodjes tek u 13:30. A kad ih pitate nekog od nadleznih zasto je to tako svi kazu nema se para za kupovinu novih pragova da bi voz isao brze. Ali su zato imali da daju 30 000 evra jebenom Zeljku Joksimovicu da im peva za jebenu godisnjicu, kao da imaju nesto da slave. A za taj novac moglo se kupiti dovoljno pragova da se promene svi osteceni od Zlatibora do Bara.

Komentari

Poznato mi je ovo kad idesh iz Prijepolja :)

Не знам да ли си знао да можеш да их тужиш за свако кашњење.
За сваки закашњени сат ти дају 20% од купљене карте.
Можда је безвезе, али тај безобразлик мора да се казни.

Ja sam davno odustao od te avanture. Oduvek sam voleo da putujem vozom ali dok je to imalo nekog smisla.

Uh,uh ovo za vukojebinu Goleš ti nije trebalo. Našao si me direktno u zavičaj. Minus od mene, inače se slažem sa definicijom :)))) Jedne godine sam od Goleša do Beograda prestajao 6 sati u wc-u sa još desetak osoba....dalji komentar nije potreban.

Ма све лопови на власти, покрали сав новац од промета робе и путничког саобраћаја, што је много новца, те се сада "нема пара"