Prijava
   

Vranjanska fudbalska utakmica

Veoma zanimljiva pojava na terenu. Već punih dvadeset godina umesto prvomajskog, grupa vranjskih boema organizuje tradicionalni đurđevdanski uranak sa, na ovim prostorima,j edinstvenom fudbalskom utakmicom: "Grkljani" protiv "Čkembara".

-Kapiteni i selektori Dude Grkljan i Mile Čkembar su, kako priča bata Ćore, na livadu pored aleksandrovačko jezero izveli svoji najjači sastavi. Glavni sudija Dragan Šerpa, koji teži kilo-dve ispod 200 kila, je na centar igralište dovezja jedan mladić u građevinski japaner, dok je pomoćne sudije Jova Gorušica i Lole Slezenka, koji zajedno teže jedva 75 kilograma vetar oduvaja pored teren da mašev i donose loptu. Oni su mahali sa na pritke zakačeni krpčiki što su brisali ckaru od roštilj, kako bi im slušile i za samoodbranu od nasrtljivi zadrigli fudbaleri. Mesto lekara, sa pogolem kofer pun sa prepek, crno i belo vino i teretno pivo bilo je povereno na Cobi HTZ-jca, jer je on celog života bio referent zaštite na radu.
Dok se igrala ova po svemu zanimljiva fudbalska utakmica, publika je iskoristila priliku da pomene familiju nekih od aktera meča. Tako se čulo za Črkljane: "Taca Moler je tol'ko mršav da može da se provuce između tapete i zid. A Lule Šojka je isto toliko mršav da nosi prugastu pižamu sa samo jednu prugu."
Naravno, nisu zaboravljeni ni Čkembari, pa se pričalo: " Božana baba Sandina je tol'ko debela da ne može da ulegne u kupatilo, već se banja u servis za automatsko pranje automobila. Dok je baba Rocina tol'ko mrsava da bi,kad bi na glavu stavila picu ,mogla da sluzi kao suncobran pored frižider za sladoled.
Utakmica i pored dvadesetak prekida nije završena. Rezultat je još uvek aktivan i 4:1 je za Grkljane. Kako Cobi HTZ-jac nije mogao svima da ukaže pomoć na teren je utrčavala familija sa rashlađena medicinska pomagala i dok je bilo tekućine, vraćala fudbalere u igru, a onda su svi posustali.