Prijava
   

Vremenske promene

Zavisno od dana u godini, uslovi na Vukajliji su drugačiji. Postoji više nivoa promena: sezonske, nedeljne, dnevne, praznične i vanredne.
Postoje dve sezone na Vukajliji: redovna i letnja. Redovna sezona traje od početka septembra do sredine juna. Prosečno se izabere po desetak odabranih postera i definicija. Aktivnost osnovaca i srednjoškolaca je slabija, ali i dalje primetna. Kvalitet definicija je nešto viši nego tokom letnje sezone. Mogući povremeni demotivacioni posteri. Aktivnost je povećana zimi, zbog niske temperature, kada Vukajlijaši više vremena provede prikovani za svoj računar. Letnja sezona traje od sredine juna do kraja avgusta. Počinje postepeno, krajem maja, kada maturanti završavaju i počinju da prosipaju fore na sajtu, zatim druge nedelje juna, kada završavaju osnovci, i tada se javljaju prvi veći naleti demotivacije. Zvaničan početak je oko 20. Juna, kada završavaju srednjoškolci. Broj odabranih definicija se smanjuje i od sredine jula do sredine avgusta, odabranih definicija i postera najviše 2 dnevno. Može se primetiti povećana aktivnost Vukajlijaša u periodu od 2 do 5, jer tada većina njih ne želi da napušta svoje domove. Letnja sezona se završava naglo, između noći 31. avgusta i 1. septembra, sa iznenadnim povećanja broja postera i definicija sa žalopoljkama za letom. Do 5-6. septembra, dolazi do postepenog prestanka postavljanja takvih postera i počinje redovna sezona.
Nedeljne promene su uslovljene radnim danima. Od ponedeljka do petka je smanjena aktivnost Vukajlijaša, koja se naglo uvećava, počev od petka uveče, a završava se zatišjem, u nedelju uveče. Redovne nedeljne aktivnosti mogu da poremete samo praznici i vanredne situacije.
Dnevne promene se javljaju redovno, bez izuzetka, izuzev letnje sezone, kada se kraj aktivnosti pomera posle ponoći. Prve aktivnosti se javljaju oko podneva, i traju do ponoći, ili leti do 2 ili 3 sata posle ponoći.
Prave praznične promene mogu se podeliti na dve vrste: prave praznične promene i raspusne. Prave praznične promene se javljaju o većim religijskim i državnim praznicimi. Javljaju se poruke različitog tipa. Najupečatljiviji praznik je Nova godina. Postoji više raspusnih promena: zimska (sam kraj decembra, prva polovina januara), letnja (poklapa se sa letnjom sezonom) i prolećna (zavisi od božije volje i mesečevih mena). Tokom raspusnih perioda je povećana aktivnost školaraca.
Vanrednih promena postoji više tipova: događaji u svetu (prirodne katastrofe, ratovi i slično), događaji u Srbiji (politička scena, događaji na estradi isl), sportske (večiti derbi, liga šampiona, Vimbldon, Rolan Garos, Australian i US open, svetska prvenstva isl). Tokom ovih perioda se javljaju posteri i definicije vezane za aktuelne događaje.
Aktivnost studenata je jednaka tokom cele godine, uz mogućnost blagog povećanja tokom ispitnih rokova.

Vremenska prognoza za 2012. godinu:
Najturbolentija doba godine će biti parlamentarni izbori i Letnje olimpijske igre u Londonu. Tokom dve parlamentarnih izbora javljaće se Borisi Tadići, Vojislavi Koštunice, uz povećano javljanje Tomislava Nikolića i pokojeg Vojislava Šešelja iz pravca Haga.
Tokom LOI u Londonu će se javljati povremeni Đovaci, Čavići, reprezentacije, pljuvanje po domaćim sportistima i Majklu Felpsu.