Prijava
 1.    

  Vrhovni komandant svih oružanih snaga

  Izraz koji se ljudima urezao u glavu najviše u Slobino vreme jer ga je upravo on i koristio za sebe, naročito od bombardovanja do kraja svoje vlasti. Ovo se verovatno zadržalo iz starinskih vremena, kada su likovi poput Cezara, Džingis Kana i Napoleona lično predvodili svoje armije. No, u 20. veku je to već malko zakržljalo kada je Hitler izdavao svojim generalima besmislena i samodestruktivna naređenja, Nikson bez odobrenja kongresa i bez ikakvog razloga bombardovao Kambodžu, a Sloba mislio da sam može da pobedi NATO.
  Danas je svuda u svetu šef države vrhovni komandant, što mi nikako ne ide iz dupeta u glavu, jer ispada da neki pajac, koji je glede dnevnopolitičke popularnosti izabran za vođu, a možda nije odslužio čak ni vojni rok (kao što je bio slučaj sa Tadićem), treba da izdaje naređenja generalima koji su izučili teške vojne škole i akademije i barem nekoliko puta bolje od njega znaju svoj posao. Izuzeci donegde su kraljevi/carevi, koji komandu predaju vladi u slučaju rata, ali kako je u većini država i ministar odbrane po pravilu civilno lice, ništa im se bolje ne piše.

  Načelnik generalštaba: Gospodine predsedniče, upravo sam obavešten da ste zabranili da se protivavionski sistemi razmeste po Fruškoj Gori, i da se umesto toga premeste u Pripizdinu. Da li smem da znam zašto?
  Predsednik: Morao sam, tamo se nalaze diskoteka i parfimerija mog sina...
  NG: Gospodine predsedniče, Vi ne razumete, ovo nije Vaš privatni rat, neprijatelj tuče naše ključne položaje i ima apsolutnu vazdušnu premoć. Bez tih raketnih sistema možemo od usranih gaća odmah da pravimo bele zastave.
  Predsednik: A šta ćemo sa mladim ljudima koji su u toj diskoteci? Znaš, to je ipak mesto čuveno po celom Balkanu i možda...
  NG: KAKVA CRNA DISKOTEKA POD BOMBAMA, krv ti jebem! Ti isti mladi ljudi su sada po kasarnama i ginuće svejedno ako se momentalno jebeni raketni sistemi ne premeste na Frušku goru, klovnu jedan debeli!!!