Prijava
   

Vrhovni komandant svih oružanih snaga

Izraz koji se ljudima urezao u glavu najviše u Slobino vreme jer ga je upravo on i koristio za sebe, naročito od bombardovanja do kraja svoje vlasti. Ovo se verovatno zadržalo iz starinskih vremena, kada su likovi poput Cezara, Džingis Kana i Napoleona lično predvodili svoje armije. No, u 20. veku je to već malko zakržljalo kada je Hitler izdavao svojim generalima besmislena i samodestruktivna naređenja, Nikson bez odobrenja kongresa i bez ikakvog razloga bombardovao Kambodžu, a Sloba mislio da sam može da pobedi NATO.
Danas je svuda u svetu šef države vrhovni komandant, što mi nikako ne ide iz dupeta u glavu, jer ispada da neki pajac, koji je glede dnevnopolitičke popularnosti izabran za vođu, a možda nije odslužio čak ni vojni rok (kao što je bio slučaj sa Tadićem), treba da izdaje naređenja generalima koji su izučili teške vojne škole i akademije i barem nekoliko puta bolje od njega znaju svoj posao. Izuzeci donegde su kraljevi/carevi, koji komandu predaju vladi u slučaju rata, ali kako je u većini država i ministar odbrane po pravilu civilno lice, ništa im se bolje ne piše.

Načelnik generalštaba: Gospodine predsedniče, upravo sam obavešten da ste zabranili da se protivavionski sistemi razmeste po Fruškoj Gori, i da se umesto toga premeste u Pripizdinu. Da li smem da znam zašto?
Predsednik: Morao sam, tamo se nalaze diskoteka i parfimerija mog sina...
NG: Gospodine predsedniče, Vi ne razumete, ovo nije Vaš privatni rat, neprijatelj tuče naše ključne položaje i ima apsolutnu vazdušnu premoć. Bez tih raketnih sistema možemo od usranih gaća odmah da pravimo bele zastave.
Predsednik: A šta ćemo sa mladim ljudima koji su u toj diskoteci? Znaš, to je ipak mesto čuveno po celom Balkanu i možda...
NG: KAKVA CRNA DISKOTEKA POD BOMBAMA, krv ti jebem! Ti isti mladi ljudi su sada po kasarnama i ginuće svejedno ako se momentalno jebeni raketni sistemi ne premeste na Frušku goru, klovnu jedan debeli!!!

Komentari

Možda je nepotrebna poslednja linija dijaloga. Suviše je realna i odudara :)

Dobro je ovo!

Možda. Mada to mi liči na ono kada je Kralj Milan napao Bugare kod Slivnice, a onda zvao Garašanina da vadi kestenje iz vatre. Slična je scena bila.

Izraz koji se ljudima urezao u glavu najviše u Slobino vreme

ovo može da važi samo za one koji ne pamte Titovo vreme
on je bio sto puta vrhovniji on Bobana

Directore, mi smo mlađahni, ne sećadamo se

ne brini, pre nego što se nadaš, čućeš nekog ko za tebe kaže
OVAJ MATORI SE GARANT SEĆA SLOBE

To mi već govore učenici :D