Prijava
   

Vuče Vuče

Vuk Drašković
Čovek koji je obeležio moju mladost i kojeg ne mogu a da ne definišem.
Rođen u Hercegovini gde je još kao dete jeo hleba i kajmaka, što su mu kasnije mnogi politički protivnici stavljali na dušu kao najveći greh.
Čovek koji je toliko bio ispred svog vremena da nikada nije bio na starni pobednika na izborima, jer je unapred znao da će se za četiri godine sve promeniti i da će pobednici postati gubitnici.
Njegovi Donkihotovski juriši ostali su upisani zlatnim slovima u istoriji Srpske predratno-posleratne demokratije.
Čovek koji je nekoliko godina pre Matriksa izbegavao metke kao Neo, a da mu ni bradu nisu osmudili. Dokazao na Ibarskoj magistrali da sila i ubrzanje ništa ne vrede ako nemaš masu.
Zlobnici kažu da je bolji pisac nego političar, a ja da je bar podjednako dobar.
Sećam ga se sa setom u očima.
Moj idol iz mladosti!

Komentari

+ за Краља тргова

za prikaz tvoje ljubavi +, a on me ipak nije očarao...

Uvek je na Miloševića kretao sa Krsta...

Сви смо га волели...+

Da je pogino u nekom od mnogobrojnih atentata ,sad bi im'o svoj bulevar ,bog da ga vidi ,al' on nista ne moze iz prvih deset pokusaja, pa ni da umre.

Au leba ti, pa ti mu se diviš do imbecilnosti...
Iz poštovanja prema autoru, ko god on bio, neću staviti minus :)

svi smo bili mladi i naivni

+++++ nemam reči.
ps, stavi tag vuk drašković

+
"Povelja uN treba da ima samo dva clana. Prvi: Velike zemlje su uvek u pravu; Drugi: Ako velike zemlje nisu u pravu, pogledati clan 1."
Vuk Draskovic.

do imbecilnosti...

Svakako da se borio protiv Sloba, prvi počeo priču o Draži koju danas mnogi prihvataju, svakako da bih više voleo da on ima barem 5 procenata nego Koštunica, ali ga više cenim kao pisca(ko je bolje skrenuo pažnju na zločina nad Srbima u NDH, na Kosmetu, da se osvetom ništa ne postiže, već samo ulazi u nova sranja...).