Prijava
   

Vukajlizam

Veoma mudro i duhovito sročen sinonim za određenu reč ili pojam. Nastao je tako što je u srpskom jeziku, kao posledica "ropstva" pod Kaizenovim carstvom, ostalo dosta reči i pojmova koji su se uvukli u svakodnevni govor. Iako je sleng njegov osnov nastanka, vukajlizam se razlikuje po lokacionoj identičnosti i sigurno vam prilikom korišćenja donosi beneficije, za razliku od npr. NEzemunskog slenga upotrebljenog u Zemunu, koji vam samo može doneti batine. Svi vukajlizmi se nalaze u "online" rečniku VUKAJLIJA i dostupni su svima.
U strahu od ugrožavanja bezbednosti srpskog književnog jezika, Vlada RS je u saradnji sa MUP Srbije organizovala akciju u kojoj su najbolji "undercover" agenti MUP-a, poznatiji kao moderatori, infiltrirani u sam centar Vukajlije, sa zadatkom povremenog brisanja vukajlizama i banovanjem autora. Ovim pokušavaju da zaustave rastući trend upotrebe vukajlizama, spreče razne rasprave o autorskim pravima, plagijatima itd i donesu mir Srbiji.
Al' što bi rekao Filip Višnjić, "SRBIJA SE UMIRITI NE MOŽE".

Komentari

moje zapazanje za ovo kratko vreme koje sam ovde. Znam da neke clanove iritiraju ovakve definicije o internim stvarima, al apelujem da postuju umetnicke slobode. :)

ма јес ти сигуран да није вукајлијајизам? или вукајлијање. вукајлијаштво. не знам, фали ми нешто у овој твојој речи... :)

Deckxo ko ti drma kavez?

bubreže, pusti dečka, nek se igra i uči... imaš plus shuspleh matoreee

зезам се бре, јесам ставио смајли. и плусиро, дапаче.

Kad već pominješ kaizena, mogao si pregledati njegove defke ili koristiti search i video bi da je on već definisao vukajlijzme, kao i da je ta defka bila odabrana.

Mile moguce je. Ja sam stvarno trazio i trazio, al izgleda da ne dovoljno kad nisam nasao. :)
Procitao sam preko 50 definicija vezanih za vukajliju i na kraju ukucao VUKAJLIZAM sto je jelte naziv ove definicije i video da nije definisan. Sto mi je dalo za pravo da definisem. Ako sam kojim slucajem pokupio tudju definiciju, kaizenovu ili bilo ciju, ovom prilikom se izvinjavam.