Prijava
   

Why?

Ono sto se pitam dok gledam mtv. Zasto su oni bolji od mene? Zasto ja nemam toliko para? Zasto ja ne mogu da imam sve kao oni? Tesim se doduse tako sto vidim pune kuce u mtv teen cribs. Pola njih ne ferma domacine 2%. Nesposobni su a imaju sve moguce terene...

Komentari

Prepravi naslov u "Zašto?" jer mi ovde malo forsiramo definisanje srpskih izraza. Što se tiče defke - ok je.

Vidi, to što se ti(i mnogi drugi pitaju) "zašto" je vrsta otrova koji donosi televizija.
Uzmi Butan za primer. Butanci su se brijali do glave,blejali sa litice Himalaja,pravili sir od jaakovog mleka, recitovali molitve po ceo dan i ništa im ustvari nije falilo.

1998.godine u Butan stiže televizija. Neposredno zatim,statisika beleži (između ostalog) jeziv skok u prostituciji (4000% ako se ne varam).
Ljudi kroz 'magičnu kutiju' odjednom vide za šta su sve bili "uskraćeni" i mnogi bespovratno postaju robovi potrošačke "kulture".
U nedostatku love za hranjenje potrošačkih apetita mnogi su pribrgli prodavanju dupeta i tako toga.

Tako da, ako ništa drugo,iako nemamo napucane gajbe i tate zilionere,nema veze jer, sve je to sa lovom je uglavnom samo farsa,koja ako verujemo u nju i podržvamo je,postaje zajebana stvarnost.

@Tivi napretkom civilizacije povecan je zivotni vek, standard itd.

Da...Eto recimo,napretkom civilizacije značajno je smanjena stopa smrtnosti dece, što za uzvrat proizvodi značajno povećanje svetske populacije (oko +100 000 000 godišnje) što u perspektivi vodi do problema globalne prenaseljenosti. Ovaj problem se tradicionalno kontroliše suptilnim civilizacijskim rešenjima: ratovima, epidemijama, raznim represijama...