Prijava
   

Zaštita maloletnika u medijima

Licemerje prve klase! Puno poštovanje neetičkog kodeksa! Zakonska je obaveza da se maloletnom licu ne otkrivaju podaci u medijima kada je u pitanju počinilac ili žrtva krivičnog dela. Ali to je naravno malo dosadna situacija za prosečnu medijsku aždaju. Vest mora da bude sadržajna, sa pečatom ličnog, da pogodi korisnika direktno u mali mozak! I onda sledi ono "ispoštuj sve, a ne ispoštuj ništa". "...nezapamćen slučaj seksualnog zlostavljanja od strane roditelja maloletnog N.P., učenika II2 Kragujevačke gimnazije..." Ala ste mu prikrili identitet, svaka vam čast! Ma niko u Kragujevcu neće imati pojma o kome se radi! Mogli ste i njegov jmbg lagano da stavite, ne bi bila ništa veća šteta. Mali, ako si hteo da se ne sazna za taj tvoj horor, i da nastaviš da živiš koliko toliko normalno, jebiga, propao ti pos'o. Ali je vest bila udarna!

Komentari

Kakav mali kad ide u cetvrti razred gimnazije. To je bre odrastao covek.

Pazi stvarno, trebalo bi da stavim da je mladji, mada ni ovako nije "odrastao čovek" (po mom mišljenju), sve do 21. je osoba mladji punoletnik sa posebnom zakonskom zaštiotm u nekim slučajevima. Hvala na sugestiji.

Ovo je jedna od glupljih stvari koje sam pročitala. Inicijali nisu otkrivanje podataka. Da je neko hteo da otkrije identitet napisao bi puno ime i prezime, što je u medijima zabranjeno.

Ovo je jedna od glupljih stvari koje sam pročitala. Inicijali nisu otkrivanje podataka. Da je neko hteo da otkrije identitet napisao bi puno ime i prezime, što je u medijima zabranjeno.

Pa to i jeste poenta.

Hoćeš da kažeš da je Kragujevac mali grad? Lolololo

Naravno da ne. :) Ovo ionako nije baš prava definicija, više sam ovo napisao, jer sam iznerviran tom pojavom u medijima, kao šatro ne otkrivaju identitet, a u stvari gomila ljudi može jasno da zaključi o kome se radi, zbog onih atributa koji stoje pored inicijala.

Nije problem u inicijalima, već u kompletnom opisu osobe, samo što sliku ne stave. Od mene plus :)

Samo im broj lične fali... +