Prijava
   

Zavlaka

Tipičan vozač primitivac, najčešće u Beogradskom saobraćaju, koji se bezobrazno zavlači u tvoj mrtav ugao, tako da ne možeš da se prestrojiš u susednu traku, rizikujući sudar u kome si ti kriv(a).
Ovo najčešće radi dok je bio iza tebe u traci i zajedno naiđete na prepreku, na primer vozilo koje stoji sa sva četiri žmigavca. U tom momentu se mahnito prestrojava ulevo, ubrzava i zavlači pored tebe tako da ti ne možeš da se prestrojiš i moraš da staneš u mestu i čekaš da on prođe.
(On ima mogućnost da se prvi prebaci jer vozilo u susednoj traci prvo njemu oslobodi mesto, jer je inicijalno iza tebe)

Svakodnevno se na Beogradskim ulicama dešava ova primitivna praksa koja omogućava masovno rađanje novih zavlaka i proširenje opšte nervoze u saobraćaju.

- "Jel to ovaj stao u sred Kneza Miloša i upalio 4 žmigavca?"
- "Ma prebaci se u levu traku i prođi."
(kreće da se prestrojava ulevo)
- "JU! VIDI OVU ZAVLAKU ODVRATNU, kako sam usporio da prođu vozila u susednoj traci tako je i on uleteo od iza nas i zavukao mi se bočno u gepek. Zamalo da ga bacim u suprotan smer, da svi izginemo."

Komentari

Plus zbog ukazivanja na ovu pojavu.
Jedna od najiritirajućih situacija u saobraćaju. Jeste, ima mnogo bezobraznih vozača, ali nikad ne znaš da li je u pitanju neko ko vodi dete kod lekara pa zato žuri ili se neko uključio iz sporedne ulice pa mora da skrene u levu traku, a ti mu ne puštaš. Zato bolje uvek pusti, da se ne ogrešiš.

Registracija pre 11 godina, defka prva i to dobra

Treba uzeti dovoljno vremena za razmišljanje

Verovatno je čovek pravio postere pa se razočarao kad ih ukinulo.

Yin Škodijevom Yangu

Hahahahaha, jesi ga zakucao. Ne bi pogriješio da si i mene stavio za Yang :)