Prijava
   

zdrava hrana

Prvobitno značenje ovog izraza tiče se hrane koja je hranljiva i ima uspostavljen balans sadržaja hranljivih materija, minerala i kalorija.
U moderno, urbano doba, značenje je promašeno, i zdravom hranom se nazivaju kojekakvi proizvodi prerađeni na neprirodnim temperaturama, iz kojih je isisano sve što je iole hranljivo i zdravo, ali se na to ne obraća pažnja jer taj proizvod sadrži 0 kCal, a samim tim 50% veštačke boje, zaslađivača, arome i konzervansa. Osobe koje se obično hvale ovakvim načinom ishrane mrze ćevap, pljeskavicu, vešalicu i ražnjiće. Uglavnom je jedu ljudi koji ne žele da se ugoje, pa se neverovatno-ali-istinito ugoje još više.

- Coca-Cola sa 0 kCal
- Trpanje soje u sve i svašta, iako je dokazano njeno kancerogeno svojstvo u kombinaciji sa raznim namirnicama, pa tako imamo: sojino mleko, majonez od soje, salamu od soje, kafu od soje, mleko od soje, šnicle od soje, sojino brašno, soja-feta sir, sojin mladi sir itd.

Komentari

Za neki dan treba da izbace i hranu za bebe.

Soju zakonom zabraniti. Mislim, za ljudsku ishranu bar... Jbt, ako nam ameri za koju godinu serviraju da je zdravo jesti koru od drveta i to cemo da kupujemo...