Prijava
   

Žene i tehnika

Dva su sveta različitaaa...
U mnoštvu definicija vezanih za ženski način razmišljanja, odnos žena-tehnika predstavlja neiscrpan izvor primera za čuđenje. Čak i ako se, kao devojčica, uz oca ili stariju braću, zainteresuje za nešto oko tehnike, kako zalazi u kasnija životna doba, tako joj se interesovanje automatski svodi na nivo korisnice (i to, vrlo često, traljave).
Imaš žensko u kući, a nadaš se da će ti potrajati neka budževina? Usisivač sa crevom zalepljenim superlepkom, nabudženi vodokotlić koji mora da se poteže na određen način (inače će plovak da se zaglavi, pa neće da zatvori kako treba), utičnica koja ne može da se čvrsto uglavi u doznu...? Ne nadaj se, rabe Božji: nepogrešivo će razjebati to pri prvom kontaktu, a onda genijalno zaključiti: "Pa, to nije trebalo tako da bude!". To što si ti hteo da prištediš pare za nove delove i majstora (koji naplati i "dobardan") - toliko daleko ona neće da razmišlja.

Gazdarica (dipl. inž. arh. - trebalo bi da ima makar malo osećaja za tehniku, pobogu!) zaliva crevom travnjak ispred kuće. Jedan sa ulice joj viče:
- Komšinice, nemojte to crevo toliko uvis, zakačićete gore žice, struju...
- Iju, svašta! Pa i kiša pada na žice, pa im ne bude ništa!

Komentari