Prijava
   

Ženski šovinizam

Većina ljudi bi ovo smatrali za paradoks zar ne? Pogrešno, žene su u istoj meri šovinisti kao i muškarci. Smatraju svoj pol lepšim, pametnijim, čistijim, jednom rečju boljim. Omalovažavanje suprotnog pola je čest sport u svetu, pogotovo kod parova u braku. Reći da su samo muškarci šovinisti je kranje licemerno. Znam šta će većina žena na ovo reći " Da ali žene ne zlostavljaju muževe." Ponovo pogrešno. Statistika kaže da je i ovakva pojava veoma česta, sa jednom rezlikom, zlostavljana strana skoro nikada taj zločin ne prijavi. Agresivnost kod žena je začuđujuće na višem nivou od muškaraca. Ženke mnogih drugih vrsta podkrepljuju ovu teoriju takođe.

Po studiji iz 1985. na ukupnu populaciju venčanih parova, rezultati su pokazali da se kod osam miliona parova svake godine dogodi neki oblik porodičnog nasilja, a pritom je 1,8 miliona žena žrtva teškog nasilja a 2 miliona muškaraca. Drugim riječima: žena doživi nasilje svakih osamnaest sekundi, a muškarac svakih petnaest sekundi.

Znamo da je u nas Srba, muškarac žrtva ismevan do kranjih granica i da kao takav on ne može da prizna svoju sramotu i da nastavi normalan život u društvu. Pa i ako bi prijavio takvu vrstu zlostavljanja u većini slučajeva bi bio ismejan i od nadležnih organa.

-Kada dama u najboljim godinama spava sa maloletnikom samo se podižu obrve, kada su polovi promenjeni podižu se slušalice i zove policija.

-Pozvati policiju jer te je žena upravo udarila tiganjem i pritom izazvala potres mozga i krvarenje arkade verovatno će te dobiti smešnu repliku i spuštenu slušalicu.

-Ako se u grupi pljačkaša nađe devojka automatski se predpostavlja da je nju momak naveo na kriminal, nikako obrnuto.

-Muškarci su uvek svinje, dok žene kake leptiriće i piške duge.

PS. Ali jebiga ja i dalje volim žene.

Komentari

Smatraju svoj pol lepšim, pametnijim

Jes' kurac. :)

*ne može
*sramotu

Hvala, ako vidiš još neku grešku javi :P

mislim da je to to. fali par zareza tu i tamo, ali nije oglavu.. ;)

Koma, zarez, zapeta i ostala balavurdija nek se nose :P

Kada dama u najboljim godinama spava sa maloletnikom, ona je kucka, kurva.. Sta god.

Jeste ona kučka i kurva ali slobodna kučka i kurva.

Svi znaju da su muskarci prvi i bolji u svemu+

Reći da su samo muškarci šovinisti je kranje licemerno i to je istina, kao sto je i reci da su samo belci rasisti.

STOP DESKRIMINACIJI!!! +++

Smatraju svoj pol lepsim, al kad im kazes da su lepe a pritom ne kazes i pametne uvrede se.
Svi smo mi jednaki. Samo su neki jednakiji.

Kada dama u najboljim godinama spava sa maloletnikom samo se podižu obrve, kada su polovi promenjeni podižu se slušalice i zove policija.

Mozda zato sto je fizicki (skoro) svaki stariji muskarac definitivno jaci od mlade devojke, zar ne? Jedno 20x su vece sanse da je to nasilno, da je pedofilija nego kada je obrnuta situacija. A klincima sada jos i imponuje kada povale gospodju Robinson.

Pozvati policiju jer te je žena upravo udarila tiganjem i pritom izazvala potres mozga i krvarenje arkade verovatno će te dobiti smešnu repliku i spuštenu slušalicu.

Naravno da nije ni najmanje smesno. Ali izazvati takvu agresiju kod zene je mnogo teze nego kod muskarca, bas zato sto se malo njih usudjuje da digne ruku na svog muskarca jer su fizicki slabije. A ona gore statistika- racunaju se samari, sta li? Ako je tako onda verujem u to, definitivno. A ako se misli na neko ozbiljnije povredjivanje nema ni teoretske sanse... Samarom devojka/zena samo iskazuje svoju nemoc, a ne agresiju.

Smatraju svoj pol pametnijim

Sa ovim se ne slazem nikako. Mnogim muskarcima je teze da priznaju da je devojka inteligentnija od njih nego da je momak u pitanju.

Ali dala sam +, jer je poenta u globalu sasvim na mestu.

Sad mi je lakše kad je pufnica dala plus :P , inače slažem se sa tvojim konstatacijama.

Potkrepljuju*
Pretpostavlja*
Čika Vuk se prevrće u grobu.
Žene su lepši pol. Realno. Ako je ljubaznost oklop jedne gospe, onda je njeno oružje definitivno lepota.

Logično da su žene lepše... Ali slažem se sa definicijom...

-

Na svaki primer koji si naveo, ide deset žena koje kriju modrice ispod oka.

Znači ako žena neće da prijavi zlostavljanje to opravdave ostale žene da zlostavljaju druge? Logika? Ako te neko zlostavlja ti nećeš da "kriješ modricu ispod oka" nego će da napustiš gada ili da ga prijaviš policiji. Jedan zločin nikako ne opravdava drugi bez obzira na broj.