Prijava
   

Zicer

Može imati više značenja, ali uglavnom se vezuje za sport. Na primer, u fudbalu: situacija u kojoj se igrač(najčešće napadač) nadje odakle bi čak i ekonom FK Budućnosti iz Arilja pogodio gol, ili pak levi bek lokalne ekipe iz Lopaša. Sama činjenica koja govori koliko je lako postići pogodak iz te pozicije dodatno otežava posao izvršiocu.

Nažalost, mi smo bili svedoci takvih nemilih događaja nebrojeno puta u našoj fudbalskoj istoriji, pa su naši igrači posle ovakvog blama bili inspiracija za najmaštovitije psovke.
-"Jaooooo, Panteliću, pa jel te Filip Višnjić pravio, slepče jedaaaaaan!"
-"Auuuu, ovaj Žigić je gluplji nego što je viši."

Na zicer se može gledati iz više uglova. Ako fudbalere pitate zicer i ne postoji.
Prenos: "Lopta je kod Krasića...Dupli pas sa Stankovićem, Krasa je prošao! Sjajan dribling....i još jedan. Krasić je prošao 3 igrača i sada centrira...Prilično slab centaršut, lopta dugo letiiiii, evo ŽIGIĆA! I? I? I? PREKO GOLA !!!!! Još jedna kolosalna prilika je propuštena. Sa tri metra, potpuno sam je prebacio loptu preko gola...."
Intervju Nemanje Žigića: "Krasa je sjajno prošao, ali je uputio, znate, preoštar centaršut i jednostavno nisam mogao lepo da zahvatim loptu, a bila su ti i dvojica defanzivaca, tako da... Mislim žao mi je, ali odatle nije moglo bolje."