Prijava
   

Život posle smrti

Dugo nisam verovao u život posle smrti (čak ni u fazama kad sam pokušavao da verujem u boga) sve do dana kada mi je majka ispričala jednu tajnu dok je ležala u bolnici pred njenu smrt. Bolovala je od teške bolesti i nekoliko puta je umirala pa su je vraćali u život i tog dana, skoro pred smrt, mi je ispričala sve što je tada videla.

Pričala mi je o osećaju sreće i mira, o ljudima koje je videla, o smirujućim šapatima koje je čula. Nekoliko meseci nakon toga je i umrla.

Video sam je skoro pola godine kasnije u jednom čudnom snu. Čudnom za mene jer ja obično sanjam vanzemaljce i druge svemire ali ovaj san je bio realističan. Sanjao sam da sam se probudio u svojoj kući u potpuno normalnom okruženju, kroz prozor od terase video sam ženu koja se približava. Na moje veliko zaprepašćenje shvatio sam da je to moja majka. Samo je stajala i ćutala. Sledećeg dana mi je umrla baka.

Nekoliko meseci nakon toga sanjao sam isto realističan san u kome ja i baba teturamo kroz snežnu oluju. Ja sam pao i povredio se a baba mi je pomogla da ustanem. Posle sam shvatio da ovo znači da se baba, koja je bila ateista, nalazi u čistilištu.

Sanjao sam i pakao. Video sam demone kako dolaze po mene. Od tada znam da mi je majka u raju i zato sam srećan jer je jako patila celoga života. Nije me briga šta će biti sa mnom, bitno mi je samo da je ona srećna.

Komentari

Nisu ti ovo ispovijesti.

Dante pa jesi li to ti jebote!

Ne ja sam Diogen iz bureta!

Kako sanjaš druge svemire? Siguran si da su svemiri, a ne samo sazvežđa, ili galaksije? Ako sanjaš druge univerzume, znači da sanjaš kako je sve to multiverzum i je l' onda to neki paralelni univerzume kao kopija našeg, ili potpuno nezavistan? Nisi mi to najbolje razjasnio ni juče.

Tesko je to objasniti, sve je to jako haoticno jedan momenat sam u jednom svetu drugi u drugom cas smesno cas strasno. Svaki predeo, ili osoba ili secanje stvara jedan novi svet i oni se mesaju. Mose se reci da su to svetovi a ne svemiri ili paralelni svetovi unutar multiverzuma. Ja se ne bojim jer znam da to nije stvarno realisticni snovi me plase.

Na primer pre neki dan sam sanjao da je Dusko Dugousko pobio svetske lidere i da je jedino srbija ostala kao najjaca na svetu :-) a onda se to nadovezalo da me jure neke karakondzule pa da je sve to igra i tako...

Ovaj dećko vuče na mene kad sam bio gušter ovdi, samo nije retardiran +

Кака чистилишта нијети ово индекс.хр

AlfaPilule
Ovo je moj blog!

nagutas se mog

hvala na lepim komentarima, divni ste

Život posle smrti, veoma diskutabilna tema. Koliko god diskusija trajala ne znamo na čemu smo. Svakako mi se dopala priča, plus od mene.

Ја понекад нисам сигуран ни да ли ово пре смрти заслужује да се назове животом...
А сад озбиљно:

realisticni snovi me plase

У свеопштем незнању око ове теме, ово ми делује као нешто од чега би могло да се крене.

Ovako neobična se do sada nije pojavila.

Ја понекад нисам сигуран ни да ли ово пре смрти заслужује да се назове животом...

Podsetio me tvoj komentar na ove pesme:
https://youtu.be/9B1M3IPVcXs Ic maj lajf, ic nau or never, aj ejnt gona jalv forever
https://youtu.be/9D-QD_HIfjA Dec d point of nou riturn, ju rič d top bat stil got tu lrn hau tu kip it.

*lajv, jebe tastatura XD

Било у неком филму Вудија Алена:

Аха, рекао си вајф.
Рекао сам лајф.
Не, рекао си вајф.
Нисам, рекао сам... итд.