Prijava
   

Znanje je sila ali u neznanju je spas

Žalosna životna činjenica. Šta vam vredi učiti, truditi se da saznate kad najbolje prolaze oni koji žive u blaženom neznanju. Odsustvo želje za traganjem, samouništenjem učenja je komforniji vid života i to je de facto, zalud sve velike premise i citati u slavu učenja. Nema potrebe-sve je to već neko negde umesto nas obavio, ne zamarajmo se.Ne znajmo i budimo srećni!

- Amerika (vodeća sila današnjice, sic!,čiji stanovnici ne znaju ni da postoji ostatak sveta a kamoli da se unose u štošta drugo kao što je npr.njihov posao, politika njihove vlade i slično)
- Sponzoruše (Što bi se ona zajebavala s učenjem i oplemenjivanjem svog mozga, lepo se napuca, uhvati šta se uhvatiti može a da je pobogato i eto-čak i psiholozi tvrde da je brak iz interesa najuspešniji. Nema izneverenih očekivanja).
- Partneri nevernih partnera (Bilo da su muškarci ili žene u pitanju zar nije lepše ne znati da se ona ili on kurva i mirno provesti vek neuznemiren?)
- Šabani, pevaljke, estradnjače(kakvo bre muzičko obrazovanje, u Srbiji je ionako samo važno zvati se Šaban, Hasan, Bajram i potpisati ugovor skimvećtreba, a zna se s kim treba. Ko jebe note, talenat i vežbanje, ionako to odavno par kompova obavlja)
- Učenici, studenti, radnici(Šta ima ti tu da talasaš i otkrivaš toplu vodu, ona je davno otrivena, dobri ljudi su se umesto tebe davno pobrinuli za to, ćuti i pohađaj, ne postavljaj glupa pitanja.)
-Šta kome treba da zna zanat, ionako se odavno više ništa ne opravlja, kupiš novo, staro baciš, jednostavno, fak d šegrtizam.
-Ah ti blaženi isprazni mozgovi, u modi je biti Forest Gamp, Homer Simpson, Sunđer Bob s istoimenim mozgom.
.....
Eto, zar nije neznanje lepo i svi srećni?

Komentari

Beati pauperes spiritu! +++

Jeste neznanje najlepše, ali to može da tvrdi samo onaj ko je od neznanja stigao do znanja.. Zato ipak glasam za znanje, jer može i gore od ovoga, samo nismo ni svesni. :)

Ironijom kroz život, moj moto. Uostalom koliko god "saznao" ili "spoznao" zar nema trenutaka kad poželiš da nisi? A i kad puno znaš-najebeš jer te onda svi angažuju po principu Ajd ti, ti to znaš :)

Uh, jave se ti momenti na kratko, ali draža mi je gorka istina nego slatka laž. Moj moto nije ironija već inat, inat svemu što me neće. Na kraju me ipak krene, nema druge. :)

Bez kralja ne valja :)

jeste dobra defka, ali ja cu da ostavim neocenjeno, bar za sad, zbog pomena Foresta Gampa. Forest je legenda. Nenadjebljiv.
"Moja mama je uvek govorila da je život kao kutija čokolade - nikad ne znaš šta ćeš da dobiješ..."

Ništa ja ne znam! ::
+

Ne znam ja ništa, ja nisam odavle :)

Fantastično... Blago budali, ceo mu život prođe u veselju...

Eto, zar nije neznanje lepo i svi srećni ?

Nemam pojma, lepo mi je i srećan sam!

Добродошао у клуб ;)

Кобјаснила си, ово је плус којим си прешла Цари на ранку! Свети Плус, да га тако назовемо.

Кад год не јебем, ја онда читам, па ти види колко сам досад дефки прочитао. Опааа

O, brate, kritičan si vidim. Zlo i naopako idi traži nešto, ne apstiniraj, nije dobro za ten.

Najtužniji momrnti su kad mudri i pametni zaćute.
Katastrofa je ako i oni počnu da glume tupavost.

U današnjem horskom pevanju falširaju samo pametni.
:(