Prijava
   

Znanstvenici

Ljudi koji se oboružaju formom, to jest, terminologijom, a sadržaj im je isprazan. Nauče napamet fraze koje su prethodne usvojene, dobiju doktorat što je zapravo kompilacija kompiliranog. Pritom ne dopuštaju nikome da govori ako nije unutar zadanih okvira čime zapravo stvaraju dogmu kao i religija. Nebitno je posjeduje li akademski neobrazovan čovjek zdravi razum ili drukčije viđenje kojim zahvaćava dubinu. Da svatko može mijenjati paradigmu, kako mu padne napamet. U fazonu: da je baba muško, zvala bi se Duško. Došli smo do razdoblja u kojem o nekoj stvari možeš govoriti samo ako si stručan. Međutim, pri tome ne mislim da ćeš raspravljati o kvantnoj fizici, već o tome da nećeš smjeti odgajati, odnosno imati djecu ako nemaš diplomu iz pedagogije, sociologije, psihologije, astronomije (nećeš mu šamar moći opaliti bez da mu nabrojiš sve zvijezde koje će viditi u glavi).

Komentari

Ala si ga nabacao...
Ima ovde građe za nekoliko defki.
Inače+
Šta je povod za ovu temu?

Imao sam za izborni iz filozofijske antropologije knjigu Maxa Schelera 'Čovjekov položaj u kozmosu'. Uglavnom, puno preseravanja s malo suštine.

Generalizacija, pa nisu baš svi znanstvenici takvi.
Ipak plus, znam na koje si "znanstvenike" mislio.

Mada previše generalizirano, ipak križ +
Ima termin za to kad ne možeš dve reči sastaviti a da se pri tome ne proseravaš sa pozicije erudite i znanstvenika samo se nikako ne mogu setiti kako to beše.

Previše prežvakano, neoriginalno. A i daleko od istine jbg.