Prijava
   

Zubobolja

Jedna od najgorih tegoba ,koja moze snaci coveka.Obicno nije toliko problematicna,zato sto moze da se popije nesto protiv bolova i da se ode kod zubara i da da on resi taj problem.
Ali....
Najgore zubobolje se desavaju kasno uvece i praznicima,kada ni trafike ne rade,a ne zubari i kad vas zubar ,sigurno , nije na raspolaganju.Tada vam jedino preostaje da odete u hitnu stomatolosku sluzbu ,koja se nalazi u ulici Kneginje Zorke,posto jedino ta sluzba radi UVEK.Tamo ce vas docekati prijatno osoblje,puno razumevanja za vas bol,sve dok ne udjete u ordinaciju i sednete u stolicu....Tada nastupa pakao!
Pored vas ce stati jedan grmalj ,visok jedno 2 m i tezak ,bar 140 kg,sa sakom k'o lopata i klestima za vadjenje zuba u ruci.Vas strah nece proci neprimecen i medicinska sestra ,nista manja po gabaritima od doktora ,zakljucace vrata od ordinacija,da ne mozete da uteknete,zatim ce grmalj da vam gurne klesta usta i za pola sekunde izvadi tu prokletinju koja vas boli!
Da li je zub mogao da se popravi ili ne,to njega ne zanima,posto je posao hitne sluzbe samo da vadi zube....a vi posle mozete da kukate koliko hocete,ali vas barem prokletinja nece boleti.

Za hitnu sluzbu ,stomatologe ne biraju po strucnosti ,vec po gabaritima,jer onaj ko se usudi da sedne u njihovu stolicu...nece ustati sa svim zubima,a posto nocu dolazi svakakav svet,moraju da budu u stanju i da se odbrane ako treba!

Komentari

i, između ostalog, ono što je mene spopalo ponovo nakon 10 bezbolnih godina... + za tebe, - za zubobolju