Prijava
   

Zvezdana

Rođaka srpskog sina Fudbala. Razlog je mnogih presečenih vena, prodatih kuća i automobila, kao i ostavljenih žena.

Kad se rodila, bila je lepa beba. Kao i njena sestra Partizanka. U početku su bile u odličnim odnosima, čak su i delile momke, ali vremenom, kako to obično biva u tinejdžerskim danima, su se udaljile i postale suparnice. Ali o Partizanki nekom drugom prilikom.

Razvijala se u pravom smeru. Bila je dama, svi su je voleli i poštovali. Gde god se pojavi svi bi gledali u nju. Sijala je. A što je tek plesala... Igrala je kao niko. U svojim najboljim danima je tako vezla da su mnogo stariji plesači i igrači samo mogli da gledaju i da se pitaju kako to može. Kako jedna Srpkinja može da pleše kao da je sa Kopakabane.

Privukla je na sebe pažnju, slavu i novac. I najveći uspeh je ostvarila 91. kada je postala mis sveta, a pre toga i Evrope.

A onda... Rat. Nije joj lako pao. Bila je uzdrmana. Odlazili su prosci, gledaoci, a sa njima i njena igra i talenat. Nije imao ko da je gleda. Stare cipele su se izlizale, od plesne kraljice ostala je samo priča. Uspela je uz pomoć njenih vernih fanova da se više veštački održi na sceni. Kao na aparatima. Trudila se, nije joj bilo lako. Imala je srce. Znala je ponekad da pokaže onaj stari sjaj. Ali nikada to više nije bilo to.

Mnogo puta se poslednjih godina udavala i razvodila. Pala je na niske grane. Ostalo je samo sećanje i uspomena na neka lepa vremena. A sada... Nadaju se svi, da će jednog dana opet zasijati, uzeti one prašnjave zlatne cipele sa kraja prošlog veka, obuti ih i zaplesati. Baš kao nekada. I da će je opet svi gledati.

Jednog dana...

Komentari

Zvezda za Zvezdanu, čak i pre plusa... razneži me Soče...

Znao sam da si ti. Ali, moram ti reći da sam i ja počeo da pišem istu definiciju, još u toku utakmice sam razmišljao o tome, čak i isti naslov imamo :) S obzirom da si bio brži, a slično bi izgledale, odajem ti počast. Plus.

Brate Bruce, duša me boli... Šta da ti kažem.
E Dukka, izvini brate. Nisam znao stvarno da i ti pišeš... Vidi se da kao navijači isto razmišljamo :)

Nema na čemu Dejs. Uvatila me neka tuga...

Nek se Marakani vrate slavni dani... +++

Hahhaa, nema potrebe da se izvinjavaš, čim sam video gore da piše Zvezdana, znao sam da je ovo u pitanju. Samo moja nije trebala biti plesačica, mada to mnogo bolje to zvuči. Odlično odrađeno tebra :)

Nadam se Predražinjo. Nemam ja puno godina, ali pamtim prvu utakmicu na kojoj sam bio. 96. Barsa. Sećam se, imao sam 7 godina, plakao sam kao kiša posle utakmice. I onda posle tih igrača da gledam ovo sad... Tuga. Već sam tako nešto napisao na forumu...

E hvala Dukka :) Da sam znao, pa da zajedno nešto iskombinujemo :) Iz dva dela.

Moja prva devojka se zvala Zvezdana ^.^ +++!!

Nekada je to bilo često ime, kao i Zvezdan. Sad sramota roditelje da daju takvo...

Bravo, najezih se..... strasno dobro.... ko objektivan more - dati na ovo ://

Onaj kome se ne sviđa :)
Hvala el magnifico.

Gusti, znaš da sam ja Crno-Bela do koske, ali moram, da kažem da skidam kapu za ovu definiciju! SVAKA ČAST!
+++

Hvala Ella :) Znači to, kad ti grobarka kaže :)

Bravo Gusti. Ostavljam ti i Partizanku da napišeš jer vidim da ćeš to uraditi odlično. Vrhuska defka.
+ i *

Hvala Johnny :) Tebi ostavljam Partizanku :)

Боље није могло, свака част!

Hvala Krastavčiću i Ozrene :)

Nije tu u pitanju samo rat ili štatijaznamštasve, grupa za grupom alavih kretena sa kravatama i kumovskim vezama može da nanese više štete od egipatskih skakavaca...
+

Свака част! Биће дана биће љета...

Moja prva utakmica je bila 31 10 99 kad sam imao 2 meseca i 10 dana.Pricao mi je cale da me je nosio na utakmicu. :)) Lepo napisano. +

Биће дана биће љета...

Biće, kad ovaj TeBra ode u penziju :)
Hvala

Mnogo je dobra defka. Onako tužna, prava. Omiljena. :)

Pa i napisana je negde posle Rena recimo. U toku tog nekog letnjeg perioda kada pratim fudbal :)

Prelijepo, al' ono baš. :)

Prelijepo, al' ono baš. :)

Pa kad se u tuzi piše :)

1 arhaična:"Zvezdo zvezdana, naša pesma zvoni, mi smo najbolji mi smo šampioni!"
:+D

Naježih se sunce ti jebem. +

прво, онако као стари познаник: јеби се, соче.
друго: свака ти част. најежио сам се, засузише очи... не знам да ли сам се толико удубио у читање, или ме је једноставно погодила... браво.

Hvala ti coa na lepim rečima ,)

Nije mi ni blizu najkvalitetnijim mojim pisanijima, čak naprotiv, ali je pisano posle Rena, kardio ovo ono, pa mi posebno draga

Brate....mator sam,ne u tolikoj meri al' da si na kraju stavio pocetak neke navijacke pesme tipa "secas li se 91 kad' si Zvezdo bila prvak sveta"... plac + *

E brate, mislim da bi to bilo previše i za mene :)

<3! Плус наравно уз патрика!!