Prijava
   

Ašikovanje

Ašikovanje zapravo znači ljubljenje, maženje, vođenje ljubavi, i tako to.

Tradicionalno, kod Srba je ašikovanje kao PREDBRAČNA aktivnost postalo često pre svega pod turskim zulumom.

Svaki je turski beg i aga, kao feudalac imao feudalno "pravo prve bračne noći". (Uzgred, to feudalno pravo je široko koriščeno svugde u Evropi, ne samo pod Turcima).

I tako prolazile godine i vekovi i narodu prekipe. I doseti se raja, pa kad se neki momak i devojka u selu "zagledaju" pa kad se njihovi roditelji dogovore da se "deca venčaju" oni njih lepo nauče da malo "ašikuju" pre nego da se pred Bogom u crkvi venčaju. Sve u nadi da će devojka zatrudneti, još pre nego aga iskoristi svoje feudalno pravo.

E sad, koliko je naših pra-pra-pra-pra baba zatrudnelo od turskih aga i begova, i koliko je azijatskih gena u svima nama nikad nećemo znati.

Komentari

ja sam mislio da su turci samo nabijali na kolac, kad oni nabijali....
+++

Asikovanje je samo muvanje. Taj izraz se jos ponekad koristi u Bosni.

Eh koliko je turskih aga i begova zaklano u tim posteljama! Srpkinje su to nekad' bile, ne ko ove danas!!!
Zajebah se pa ti dado' pljus... Al' pamtim, pa ću ti to namiriti drugi put!!!

Plodni dani ili ne, mejbi bejbi pokaže :)
Čitala sam neki rad iz petnice na tu temu i po istom je ašikovanje sve sem penetracije a praktikovalo se pre braka ili ovako kao rekreacija a da ne pukne bruka.

@medicus
Žao mi je što si se zajebo, i iskreno se nadam da će se nepravda već sledeći put ispraviti. Ne moraš da čekaš dugo, već sam postavio nove definicije, a uzgred, možeš bes da iskališ i na nekim starim.

Elem, verovatno je poneka Srpkinja i zaklala bega ili agu ako se on zajebe da noć provede u njenoj kući. Ali ako ju je doveo u svoje dvore, ne bi joj baš dozvolio da ponese i hladno oružje.

Uzgred budi rečeno, mi Srbi još i nismo toliko loše prošli. Jer, osmanlijski feudalci si i tako imali harem (ko manji - ko veći) pa je pohota feudalca mogla biti zadovoljena i bez nasrtanja na seosku mladu. U ostalim evropskim kraljevinama u srednjem veku feudalci su imali samo jednu ženu, pa ti zaključi ko je više kinjio kmetove !

neko te slago šta je ašikovanje peđa
evo ovde je lepo objašnjeno

http://bastinab.me/index.php/naslede/obicaji/56-asikovanje