Prijava
   

Čovek, kako to gordo zvuči

Uleteo je u atmosferu. Bio je sasvim solidno konstruisan i nije izgoreo, već se zabio 37 metara u duboki pesak proređen zlatnim kamenjem planete Kelgariton Džad.

Anomalija zvana "Vojadžer" bi momentalno primećena od delimično inteligentne, iako daleko ispred nas, vanzemaljske vrste Gerk. Posle detaljne provere da nije neko intergalaktičko oružje, skupiše se Gerci da vide šta je to, i to ne peške, već teleportom. Otvoriše maleni kontejner, a u njemu se nalazio zlatni krug sa nepoznatim simbolima. U početku im nije bilo jasno zašto bi neko slao zlato kroz vascelu vasionu, jer Gerci imadoše zlata u izobilju, čak štaviše, produkt njihovih organa za preradu hrane beše zlato. Dakle, govno! U prvi mah pomisliše da ih neko bombarduje izmetom ali inteligentniji zaključiše da su govna vredna onome ko posla ovaj kontejner i da je to neki vid poruke.
Sastaviše za par sekundi, po njihovom vremenu, mašinu koja govnjavi medij može čitati i posle dešifrovanja krenuše u saznanja o dalekoj planeti Zemlji. Pogledaše fotografije nekih odvratnih mesta gde nema peska kao kod njih, gde je živi svet odvratan i ružan, a da ne kažem koliko nekulturan i bezobrazan. Pa zar je moguće da su na 55 različitih jezika poslali najgore psovke u univerzumu, frekvencije za mučenje i moždane talase čoveka posle puštanja istih? Zašto bi čovek mučio čoveka? Ništa im nije više bilo jasno. Ako su ljudi takvi, onda verovatno ovo zlato kod njih i nije vredno. Sigurno predstavlja govno kao i kod nas.

Odlučiše da nikada nemaju kontakt sa tim takozvanim čovekom i ta reč od tada postane u njihovom jeziku simbol za nešto što do tada nije postojalo, nešto gordo, tužno i zlo.

Definicija napisana za takmičenje Pačija škola.

Komentari

blago tebi, ti napiso ;) +

уватих актуелну тему док се неко други није исте сетио :)

Могу само да кажем да је ово СИМОНС/КЛАРК/АСИМОВ ++++++

Добра, добра +++

Само ми се мало не уклапа поента, мислим, гордо је овде у значењу поносно... Иначе је одлична.

hm, meni je uvek "gord" vuklo na nesto lose, tipa: prepotentan, umisljen i tako nesto... mozda sam ceo zivot ziveo u zabludi :D

И мени је на нешто лоше, ГОРД -> ДРОГ

И мени је на нешто лоше, ГОРД -> ДРОГ

Meni i draga Saveta zvuči ko DROOOOOOGA SAFETA

kacmo ludi

Могу само да кажем да је ово СИМОНС/КЛАРК/АСИМОВ

dok ja izguglam o cemu se radi... hvala najlepse na vakom komentaru

baš zanimljivo, dobar pristup +++

од делимично интелигентне, иако
далеко испред нас, ванземаљске врсте Герк.

Kakvi li smo tek mi?!

@Skroz O'tkačen,
sad idem da nadjem sto je ciklon citirao u komentarima na nekoj definiciji da ti stavim kao odgovor, kad ono ispade tvoja definicija :D

Čovek je u proseku
inteligentniji od svinje, ali to ne znači da je svaki čovek inteligentniji od svake svinje.