Prijava
   

Evolucija

Svet haosa vektorskih sila najvišeg stepna entropije, inače vlasništvo krotiteljke Zlatokose vile!

Osnovno tkivo svake evolucije i evolucije svačega je masa entropijski proključalih vektorskih sila. U tom haosu Zlatokosa vila na kockarski način složi po nekoliko vektora koji svojom slabašnom prevlašću uspevaju da čitavo podivljalo klupko prebace na sledeću, višu stepenicu.

Neznano kada, Zlatokosa vila će ponovo složiti nekoliko vektora sile i ceo svoj divlji vektorski roj ponovo prebaciti na višlju stepenicu. Zlatokosa je neumorna, ona će večito vući svoje ludo klupko stepenicu po stepenicu na stepeništu bez kraja. Zlatokosa je strpljiva, ona ima svo vreme ovog sveta i čekaće entalpijsku iskru u svom bezumnom klupku kako bi ga milostivo povela još jednu stepenicu višlje.

Zlatokosa vila je kreator evolucije. Istina je da su njeni metodi isključivo kockarske prirode ali Bog nije našao boljeg krotitelja sila haosa od Zlatokose vile. Zbog toga, ona je motor svake evolucije i evolucije svačega.

Zlatokosinom krotiteljskom tkanju podleže sve u univerzumu, živa bića, mora i planine, šume i doline, sajtovi i štrajkovi, pa i sam univerzum.

Zlatokosa nije sentimentalna, ona ne žali za stepenicama koje je već savladala i ne gleda niz stepenište kao na pokojnika koga spuštaju u raku. Zlatokosa je, može se reći, čak i nemilosrdna u ispunjenju svoje jedine misije i jedinog zadatka: premestiti svoje neposlušno klupko prepuno svojeglavih i sentimentalnih vektorčića za stepenisu više.

Evolucija je Zlatokosino tkanje puno napornog i neizvesnog kockanja.

http://vukajlija.com/efekat-zlatokose

Komentari

Citao sam 3 puta da bi shvatio, a i citirana def mi mnogo pomogla. Pozdrav i ovoga puta nisi bio prepoznat.

vrlo zanimljivo... + i omiljeno

Razvalio si covece. Ne bi mi bilo jasno da nisi stavio primer.

Zlatokosinom krotiteljskom tkanju podleže sve u univerzumu, živa bića, mora i planine, šume i doline, SAJTOVI i štrajkovi, pa i sam univerzum.

Zlatokosa nije sentimentalna, ona ne žali za stepenicama koje je već savladala i ne gleda niz stepenište kao na pokojnika koga spuštaju u raku.

Da li si ovde mislio i na Vukajliju?

Sada vec tradicionalno dobro. Odakle ti sve te ideje pitam se?

hahahaha potpuno ludo! :))

komplikovano, primer je mnogo bolji

ovo je jedinstvena definicija kod koje treba prvo procitati primer, pa tekst definicije, pa naslov.

Znaci krenite s'traga, sto bi se reklo. Ako ocete da razumete, ako necete onda nemojte ni da citate.

mocno, ali sad si ga malo zakomplikovao

nista ne razume ni s'preda ni s'traga, ali mora da je nesto pametno.

Koliko shvatam, ti misliš da je nelogično da evolucija kao prirodni proces može da prkosi drugom zakonu termodinamike? Kada bi Zemlja bila zatvoren sistem, to bi važilo, ali ona dobija energiju sa strane, i kad ta energija prestane da stiže, tu će ti se završiti i Zlatokosa. Za cenu hlađenja jedne zvezde dobijaš razvoj sve komplikovanijih oblika na jednoj maloj planeti, s tim što će se kad ta zvezda dogori svi oblici na planeti vratiti u neuređeno stanje, a Zlatokosu pojedoše medvedi...

@Valdemar

Naravno, potpuno si u pravu. Visok stepen entalpije uvodi sistem u entropiju. To je jasno i moglo bi se reci da vazi samo za izolovane termodinamicke sisteme pretezno u Vasioni ili laboratoriji. Vrlo lucidno si zapazio ovu malu nelogicnost.

ALI

Ovaj tekst je malo univerzaliniji od pukog razmatranja termodinamike. Zapravo, pokusao sam da objasnim univerzalne principe "svake evolucije i evolucije savcega", od zivih bica, preko reka i planina pa i SAJTOVA(@Scipon je to lepo primetio i naglasio).

Ovaj tekst je vise filozofsko razmatranje fenomena evolucije, a sa te tacke gledista Zlatokosa je neizbezna.

U otvorenim sistemima nema opasnosti da zlatokosu pojedu medvedi. Ima vise Zlatokosa pa cak i da jedna nestane doci ce druga.

Pametni Valdemare, da bi potpuno shvatio tekst treba samo malo da otvoris svoj termodinamicki sistem. I Zlatokosa ce doci i uci u tvoj svet.

@Virtual Serb (kakav cudan nick), treba samo pazljivo citati, nikako s'traga.

Hvala svima koji su podrzali ovaj tekst.

E, pomirio si Jehovu, Ajnštajna i Planka. Nobela za tebe!

More pomirio Jehovu, Ajnštajna, Planka, Darvina, Marfija i Zlatokosu vilu. Sve skupa djuture sto se ono kaze.

A vidim i vec definisano i to od majstora

http://vukajlija.com/djuture/2717

znaci ja naslutih i pogodih da si pomalo mislio i na sajtove