brzo je od nestranacke licnosti presao u stranacku.ne znam koja mu je ciljna grupa.uvek svi ciljaju na radnike i na penzose,al on bas i nije toliko omiljen kod njih,tesko da je neki i za omladinu.jos ga i vucic posro.

Tekst govori o dolasku DS na vlast i njihovom dugogodišnjem vladanju uz kontrolu tržišta i medija zbog čega su se opustili i smatrali da će večno vladati. U celoj priči se provlači njihov propust da povedu računa o tome što rade da ne bi ispustili tu prednost. Obzirom da su se uljuljkali, počela je da im opada popularnost, a mediji nisu pratili to opadanje nego su ih i dalje veličali. Taj momenat je iskoristio Vučić da podigne svoju popularnost i harizmu i došao do trenutne pozicije lidera i najvećeg demokrate, naročito otvaranjem pregovora sa EU.
Poslednji pasus se odnosi na činjenicu da mediji samo nastavljaju da rade isto kao i ranije - prate najjačeg i njega veličaju. Praktično je tekst kritika niskog nivoa novinarstva u Srbiji.
Ne govorim više nemački tako dobro kao ranije, verovatno sam nešto i propustio, ali mislim da je ovo suština.

kakvi smo mi kurčići kad je ovaj veliki kurac
A. Vučić: "Rekli su daleko je Evropa od nas. Otvorismo pregovore, danas sa Ruskom Federacijom imamo veći obim saradnje nego ikada, i uvećavaćemo ga. Razgovarali smo sa ličnim predstavnickom Putina da izvozimo i naše finalne proizvode, da ne izvozimo samo paradajz i jabuke, već i kompote"i kompote
sve ti jebem