Prijava
   

Grinje

Mikroskopski organizami nalik na buvu, dugih nogu, braoncrvene boje. Žive u vašem nameštaju i poseduju kljove koje im pomažu da se hrane mrtvim delovima kože koji sa vas otpadaju. Uzročnici mnogih alergija. Osetljivost na UV zrake čini sunce njihovim zakletim neprijateljem. Poklonici tame.

Kad god uđete u tamnu prostoriju i kinete, znajte da su tu, u potaji, i čekaju pravi trenutak...

Komentari

pilsPlus. mala dopuna. ima nešto više od 150 vrsta grinja. bliki rođaci picajzli. jedna sorta je poznata kao satensko grinje a ima ga naročito u gaćicama (nije zezanje, sorta je retka pa je čak jedan zločin Engleskoj dokazan uz njenu pomoć). inače moj savet sve dlakave stvari u kesu pa u zamrzivač na neko vreme pošto su takođe neotporne na niske temperature. pilsPlus sam ti već upisao

jesi, i hvala na informacijama, ali da sam tako napisao izgledalo bi kao c/p :)

kod mene u dvorištu zgrade je postojala štangla na kojoj su redovno mlatili tepihe, a nama deci je služila za vešanje, odbojku i još svašta nešto...pre par godina su je isekli iz nepoznatog razloga.

Postovani zelim da Vas obavestim da vise ne morate da zamrzavate Vase stvari i da stalno iznosite krevete i tepihe napolju. Saznao sam za firmu koja ima sprej koji se zove Acarosan i unistava grinja. sa njim Vam nisu potrebni Skupi usisivaci vec kakav imate, sto jaci to bolji naravno.
Pogledajte i sami kod firme Senon iz Beograda. Taj sprej Vam preporuciju i lekari u koliko ste alergicni. www.senon.co.rs
Hvala