Prijava
   

kasandra

Latinoamerička serija (telenovela, sapunica) koja je izazvala pometnju revolucionarnih razmera. Srbiju je upoznala sa konceptom niskokvalitetne serije od preko 100 epizoda. Njeno emitovanje je otpočelo u drugoj polovini devedesetih, otprilike u isto vreme kada se davao "Mikrokosmos" u bioskopima. (Da li se neko seća Mikrokosmosa? Ne baš, ali svi znaju za Kasandru). U početku svi su pratili "Kasandru" brinući se za sudbinu mlade devojke koja je celog svog života verovala da je Cigančica, ali se ubrzo izdvojila strastvena opozicija koja je kao glas razuma pokušavala da dokaže besmislenost i nedostatak kvaliteta ove kultne serije. "Kasandra" je vešto naučila i podučila ljude da bez greške govore španski jezik. U Srbiji je prestala da postoji svest o svetskom sukobu engleskog i nemačkog zato što je venecuelanski dijalekat španskog nadao se, ne nadao se, dobio totalitarnu vlast. Bitno je navesti i štampanje istoimene knjige (u dva dela), jer ljudima nije bilo dovoljno da samo vizuelno dožive epsku borbu između snobova i cirkuzanata.

Potom je sledila "Ljovisna", pa "Marisol", ali ni jedna nije dosegla slavu "Kasandre". Latinoameričke serije su učestala televizijska pojava danas, ali nije to više to.

Komentari

odlicno,svaka cast...ja sam bila mala kada sam je gledala negde oko 5 godina a sve se secam i knjiga...

Fala! Ja sam kod drugarice pre par dana pronasla knjige, ono je bio svečani momenat, oživljavanje prošlosti.

Mikrokosmos? Bese Spilberg reziro, ako je to film na koji ja mislim? Hm, i nije ti neko uporedjenje, nije bas neki film

sarene oci ko Kasandra

Nije Mikrokosmos Spilbergov. Rezirali su ga neka dva Francuza, to je dokumentarac o insektima, sitnim zivotinjama i slicno. Uporedila sam zato sto je on kulturno-edukativne prirode, a serija ne bas sasvim.

a minus ti je dao neki fan latinoameričkih sapunica.
e, svašta se nađe ovde. vrlo dobra definicija, palac gore od mene.

Najjača mi je bila serija Marimar. Tamo su kučići govorili. Svega mi!

E baš sam se skoro setila Kasandre, videla sam baćen uvijač za svesku sa njenim likom! Sećam se da su kod mene svi to gledali, pa sam i ja htela. Uz Kasandru sam naučila da čitam!!
E da, +.

Nemojte tako, a mirisljavi papirici?