Prijava
   

lajka

Lajka je prvi putnik u svemir. Dana kada su je lansirali, ceo svet je znao za jednog malog, nevinog psa, neki su plakali, neki joj i zavideli, a Lajka je hrabro hitala, prkoseći gravitaciji, pokoravajući vasionu, da udje u istoriju iz koje je nikada neće izbrisati..Naučnici su objavili izveštaj da je "Putnik preživeo poletanje, i da je ostala živa u kosmosu još nekoliko dana" , i zvanično potvrdili da je eksperiment uspeo..

Lajka je jedan ljupki i zaista nevini pas, koji nije imao tu sreću da je iz prihvatilišta, neko radosno dete uzme u naručje i odnese kući koju bi ona čuvala, kojoj bi pripadala, sa porodicom kojoj bi se svaki dan radovala. Lajka nikada nije htela da udje u istoriju, nikada nije zelela da bude slavna i poznata. Nakon raznih testova i ispitivanja, postala je deo eksperimenta, kako bi pomogla napredak ljudi i civilizacije. 2002. godine je zvanično objavljeno da je Lajka uginula u mukama, od pregrevanja, nakon 2-3 sata od poletanja, okrutno osudjena na ovu odvratnu smrt. Lajka nije želela da vidi svemir. Želela je što i svako drugo biće - da živi, i da bude voljena.

Komentari

tebra smorio si za sve pare. . .ispisham ti se po def. . .hokshtapleru jedan,nas si nashao da ubijash u poja!!!!! grrrrr

Хаххахахахах Мелкијадес не свиђа ти се?

pOBEDICE PONOVO VIDECES!

hahahaahahhahahhahahahahahahahahhahah!

Мелкијадес, претходни мој коментар је последица неспоразума, ја нисам оценио дефку, а видевши твој коментар помислио да је неко плагирао твоју стару "Лајку" па се ти сад зезеаш хахахаха ево сад + :)))

Deja vu?! :)

Živjela Lajka!
Chorus: Živjela!

A Strelka i Belka,nisi čuo za njih,to su bili prvi psi u svemiru,Lajkine preteče.

После Лајке су ишле Стрелка и Белка, то су први пси који су се вратили безбедно...

E, sad je bolje. Prošli put je, koliko se sećam, definisani pojam bio 'Dajte jednoj planeti ime Lajka' - što je, priznajmo, malo blesav naslov. Valjda je zato i bila obrisana. Enivej, svaka čast, i plus do neba :)

Lajka nece umreti nikada! :]

Divno, nemoj opet da brišeš :) Meni je i planeta bila cool, glasala sam za nju!

Ufff planeta? Ne mogu da se setim sta sam ispisao ;]

Da ne ode Lajka po kurcu bi kucali a ne po internetu.

Mogli su ba da joj cijanid stave u zub, pa da se rokne kad joj prigusti, i da skrati sebi muke. Stvarno su bolesni ti ljudi. Šalju životinje u svemir, i to kera. Kako nisu lamu poslali?

Сад ми што сам дао плус.

Ne bi ti tako pričao da je Staljin živ!