Prijava
   

Lajka

Od miljazaslužen naziv za ruski model automobila LADA 1200, nekada omiljenog službenog a i privatnog vozila gotovo svih ''naslednika'' Sedam sekretara SKOJ-a, jer sve što je dolazilo iz Rusije u ono vreme moralo je da valja. Bar na -20°C.
Neuništiv auto koji je preko 30 godina odolevao modifikacijama, harao je drumovima i vukojebinama istočne i jugoistočne Evrope bez jebemti, popio gotovo pola kapaciteta naftnih derivata Sibira prošlog veka, količinu verovatno dovoljnu da se komotno istraži Sunčev sistem sve do Alfe Kentaur, svraćajući na kaficu kod Optimus Prajma u povratku. Verovatno bi i to bilo moguće samo da je Lajka imala krila i kvalitetno grejanje unutar. Ili bar dobro dihtovanje, što je ipak bila privilegija nemačkih vozila, mislim taj komfort i tome slično.
Četiri točka, petoro vrata, minimum 10 litara benzina i jelkica na retrovizoru je sasvim dovoljan uslov za privođenje od votke olešenih devuški po taze asfaltiranim putevima ORE posle koncerta na Hajdučkoj česmi.
Svaka sličnost sa onim psom je namerna. Verna kučka auto zvani Lajka.

Komentari

A usput i dobar sleng +++

Није ми била намера да хејтујем Лајку, Профе, већ само мало накарадније да је опишем, пошто сам бивши власник једне, додуше оне новије, 1500, ал сличне су.
Фала свима, живи били

ovo ode u omiljene

Сад ме мало спичила носталгија. Мој ћале је имао Ладу, много сам волео тај ауто. Кад су гранатирали Книн, имала је на себи 17 рупа од гелера, али то није сметало да се у њој докотрљамо до Србије. Већ годинама није била у возном стању, само је стајала у дворишту и прошле године смо је продали у старо гвожђе.

http://www.dodaj.rs/f/3m/z0/29XKpqxT/280420115333.jpg

Осетио сам се као да ми одводе пса на успављивање.

Плус за сваку дефиницију о лајци, старој мајци.
Уз констатацију да аутор вероватно није имао част да вози Ладу (стандард или специјал, свеједно) и износи паушалне оцене. Лада не да има квалитетно грејање, него савршено!!! И да, креше на кеца без обзира на временске услове. Сад ће ови малициозни рећи троши , истина троши, али и иде!

Уз констатацију да аутор вероватно није имао част да вози Ладу (стандард или специјал, свеједно) и износи паушалне оцене. Лада не да има квалитетно грејање, него савршено!!!

Па, имао сам је, рекох већ горе у коментару. А можда је мојој било сјебано грејање нешто, јер знам да сам чекао и до 15 минута док се не осети мало бар топлина. До тада, дува 'ладно:-)

Perfektna slengara na naslovu, tako i treba. +*

e da sam sve defke pisao na jednom nalogu do sad bih se skrpio za krunu
minus lel