Prijava
   

Oči boje meda

Legendarna pesma EKV-a. Ali, sama pesma nije toliko naivna kao što se na prvi mah učini posle pročitanog naslova. Pročitajte tekst pesme, pa se uverite o čemu se zapravo radi.

Voda pada u tvoje oci boje meda
ja sam decak iz vode
imam trag pod levom miskom
na tvoje usne boje mesa
spusticu kap svoje vode
pusticu glas iz grla
aj, aj, aj, aj

Tvoje usne na meni
tvoje ruke na meni
i guram noz medju zube
menjam oblik kao vidra
nosim sablju oko bedra
skupljam znoj sa cela
na tvoje usne boje mesa
spusticu kap svoje vode
aj, aj, aj, aj

Komentari

Volim sto si ovo definisao/la...:)+

acke ti si 91. godiste i definisao si pesmu EKV-a. Kakav preduslov moze jos neko da ispuni da bih ga voleo do kraja Vukajlije.xe xe salim se odusevio si me.Hvala ti. ++++++++

Nema na čemu, sevaste. Ovakva pesma i ovakva grupa zaslužuju definiciju ovde. To što sam 91. godište ne menja činjenicu da mogu da raspoznam kvalitetnu muziku.

Pa ,izvini...Nisam stigla da vidim pol...:)...Zar je bitno?:)...Defka super!:))EKV!Ahhhh...

sevast...Nece biti kraja...:)

naravno da ne menja, ali malo je takvih mladih ljudi.Mi smo prikupljli potpise za ulicu M.Mladenovica u Beogradu, niko ispod 24 se nije potpisao

E, da sam znao, svratio bih do Zemuna da potpišem. Takva veličina zaslužuje da se po njemu nazove neka ulica, a ne da gledam po gradu ulice Ladne vode ili Kisele vode.

xe, ne do Zemuna, do trga.A ima jedna ulica u Zemunu koja se zove Milana Mladenovica, ali to je neki bradati pesnik a ne nas Milan

Uuu... Zato sam se i istripov'o da je u Zemunu. Svejedno, znaš moj stav o tome. :)

Hehe,i ja sam 91 godiste, pa sam definisao EKV licno.

retko kvalitetan domaci bend kao sto je EKV zasluzuje nezaborav, ali na malo kreativniji nacin. gotovo da nista sto su oni uradili nije naivno, ali ok ako ovo ima funkciju edukativnog bukvara sa poetskom ilustracijom za slovo O.
nadam se da ovde nema onih sto mogu istovremeno da vole EKV i npr. Van Gogh???

ja ne razumem stihove, meni, moram da priznam, prvo palo na pamet da on hoce njoj da svrsi u usta. A vi me sad ispljujte i recite da sam seljak, bas me briga.

Ma, Van Gogh su najobicnije seronje.

U je, bukajlija, ala si perverzan.

pa kaze da pesma nije naivna koliko se cini....mislim...

E, taj orkestar Mikija Mladenovića je stvar prošlosti. Mile Kitić, je jači nego ikad!!!

Naravno, šalim se. + Acke, mada sigurno imaš starijeg brata ili sestru, koji su zaslužni za formiranje tvog muzičkog ukusa, ali i ako je tako, nije to sramota. I moja sestra ima mene :))

@ivanhoe
ja volim i EKV i van gogha i acu lukasa i pendulum itd. kakve veze ima, svaka muzika je dobro za nešto, pa i kič turbofolk muzika, takvo ograničavanje mi je oduvek bilo glupo
@svi
i ja moram da priznam da ne razumem ove stihove i da mogu da prihvatim bukajlijino razmišljanje (a plašim se da ih i puno drugih ne razumeju, a samo pričaju "uuu jeee, kako su dobri, braaateee, najjači bend" misiiim niđe veze), pa molim nekog ako može da mi objasni!!

Pesma je o seksu, ne samo oralnom; ima puno simbolike u sebi. Urbana legenda je da je Megi jednom i rekla da je pesma o seksu. Ja sam bio jos mali kad se sve to desavalo...

Pesma nije samo o prostom seksu. Pesma je o potpunom predavanju, najintezivnijem, nauzbudljivijem seksu mogućem. O potpunoj fizičkoj, psihičkoj i duhovnoj satisfakciji.
Ne znam, ali kada sam je prvi put čuo, dobio sam tako intenzivne slike i snimke koje bi uklopio u tako dobar spot za ovu pesmu, a sve one nisu bile nimalo eksplicitne ili pornografske već... ne znam...

PS: Ja sam potpisao peticiju, a ja sam 87. Tj. nemam 24 godine. :)

Ovako i moja baba moze da da definiciju. 0 truda za toliko pluseva? Lame. Evo ti minus da sledeci put budes bar malo kreativan.

@ Mr. Moon
Nemam starijeg brata ili sestru, nego sam sam došao do saznanja da je EKV prava stvar.
@ Raven
U redu.

@ Acke91
Dobr si. To znači da si na pravom putu :))

ja sam samo rekao sta mi palo na pamet, jer se spominje tecnost i njena usta, a svi znamo na sta to asocira ukoliko je seks u pitanju.

Njene USNE (boje mesa) ne moraju da budu USTA. Orgazam u refrenu. Vrh bend, pesma, poruka, a Bogami i definicija. ;)

dobro, brate, usne, usta, to kao odvojeno, pa usne su deo usta.

Ne usne kao deo usta.... Ja pesmu slusam i nadjem poentu. To se ponekad ne slozi sa onim sto je pisac hteo reci ali me to ne potresa jer i dalje cujem u pesmi ono sto sam ja cula a ne ono sto je neko ispricao. Cini mi se da je tako lepse.