Prijava
   

Prc parada

Međ' narodom našim gotovo genetski osetljivim na jednu vrstu parade (a pre svega na "vrstu" koja tom paradom defiluje;prim.prev.), još iz vremena sletova i ostalih marksizmom osvešćenih manifestacija rado korišćen termin za kakvu profanu ili besmislenu pojavu, događaj ili informaciju.

E sad, u tim slavnim decenijama iza Titovog mesijanskog dolaska na čelo države u kojoj su naši matorci imali usranu sreću da budu rođeni i jednom godišnje, moliću lepo, idu i na to čuveno more (jebalo ih isto, bajdvej), sve van pomenute zajednice naroda predstavljalo je prc paradu: Vijetnamski rat, dizanje i pad Berlinskog Zida, venčanje Čarlsa i Dajane i ostali manje-više poznati ali u životu jednog vlasnika crvenog pasoša sasvim sporedni događaji. Danas, međutim, kada je navedeni putni dokument odavno izmenjao sve dugine boje i nijanse i može eventualno da vam koristi još jedino kada ga u odgovarajućoj administrativnoj zgradi prilažete radi vađenja novog (ali sa prejebeno sakrivenim tekstom himne preko fotke vaše malenkosti), pod fenomenom iz naslova se podrazumeva praktično sve, od sâmog tog pasoša do čitavih života nesrećnih ljudskih primeraka koji ga poseduju. Za 5 'dina će i otcepljivanje Kosova da bude prc parada. Ako već nije...

- 'Nači, kad sam znao da će da mu daju ime Džordž!
- Koji Džordž, bre? Šta lupetaš ti, majmune jedan?!
- Kako "koji Džordž", brate?? Pa, novi engleski princ, sin Vilijama i Kejt, u kom svetu ti živiš, jebote?!
- E, ae idi i baci se pod rendom vozilo GSP-a, ok? Kakav Vilijam, kakva Kejt, to je sve prc parada, bre...Nego, 'oćemo ovih dana na BeerFest, a?

------------------------------------------------------------------------------------

- I, matori? Kako je prošlo upoznavanje sa Marijinim roditeljima, xexexe?
- Nisam ih još upoznao, brate, sutra idem kod njih na večeru...Ma, opušteno...
- Opušteno? 'Sti lud, bre?? Pa, nije to nikakva prc parada, eeej! Treba dodneseš cveće kevi, matorom vino, pripaziš na rečnik, ne srčeš supu...Uozbilji se malo, ako misliš da ostaneš sa ribom u vezi...I mojne da piješ ako te ponude.
- Što, bre? Pa, nisam klinac, jebemmumater...
- To je trik da te opuste, brate, a onda počnu da ti postavljaju najneprijatnija moguća pitanja i dok si rek'o "samo jednom sam probao vutru", izbacuju te naglavačke iz kuće i sa tobom zajedno svaku mogućnost da im i dalje budžiš ćeru!

Komentari

zato je najbolje da se upoznate tek posle braka, osim ako njen ćale nije neki jako gotivan lik koji bi razumeo tvoju mladost :)
+++

zato je najbolje da se upoznate tek posle braka

...a to je moguće GDE?

pa bre, pusti maštu na volju i eto... ili prvom prilikom pošalji tašti i tastu jednu lepu garnituru
a, da, navedi u pismu da jedva čekaš da se upoznate i da ti je jako žao što si bio sprečen da se po stoti put upoznate

Vid'o ja po telu defke da je neki master definisanja u pitanju +

Pozdrav kolezi i komši, ovoga puta sa daleko manje razdaljine nego pre 48 sati :)

E, esi se to spremio za Jadran?

Е,Асате, изгледа да ћу крајем септембра опет до Херцег Новог због посла па се надам да ћу имати прилике да направим један излет до тебе:)