Prijava
   

Slušač muzike na mobu bez sluški

Pre jedno 5-6 godina, kada je tehnologija pojeftinila i postala dostupna širokim narodnim masama i time im, kao što uvek biva, pružila mogućnost da ispolje svog unutražnjeg jašara na jedan potpuno novi način, na ulice Beograda, zamazane šlajmom iz koječijih usta, po prvi put je zakoračio predstavnik nove i dotad nepoznate vrste - slušač muzike na mobu bez sluški, čovek koji širokogrudo deli svoju muziku sa svojim voljenim sugrađanima, odbacujući koncept slušalica kao isuviše sebičan. Bez obzira gde se nalazio, na ulici, u prevozu, u školi, u kraju, kod kuće, na njegovom satu je uvek vreme za puštanje zike na mobilnom. Površni posmatrač bi zaključio da on toliko voli muziku da jednostavno nije u stanju da iskontroliše svoju želju za puštanjem i slušanjem iste bez obzira na to što od didžej opreme ima samo telefon, ali površni posmatrač bi pogrešio, kao što uvek greši jer je površan, a pravo stanje stvari se nikada ne može sagledati tek tako, površina se uvek mora zagrebati da bi se došlo do srži problematike, inače se ne izvučeš.

Slušač muzike na mobu bez sluški ne voli muziku. Ne da ne voli muziku, on zapravo ne voli ništa, on ne oseća strast ni prema čemu, životu pristupa krajnje površno, nikada ne oseća duševnu glad i želju za nečim novim, nikada ne oseća ništa sem jebenog životinjskog nagona ka jelu, piću, spavanju, kenjanju, pišanju, jebanju i slušanju lakih nota u pozadini, lakih nota koje predstavljaju tako prikladan saundtrek njegovom plitkom, protraćenom životu čije bede nikada neće biti ni svestan, jer nikada ga ništa neće nagnati na neko iole ozbiljnije razmišljanje. On će uvek biti zadovoljan sobom, tako sit nahranjen mrvicama, ispunjen neispunjenošću, bez ikakve naznake onog proganjajućeg osećanja da je nešto propušteno, da nešto tu ne štima. To je čovek koji na matursku ekskurziju u inostranstvo kreće ne da bi video čega sve ima tamo i šta će sve proći usput, nego da bi se sa srpskom zastavom slikao ispred Koloseuma. To je čovek koji kad uzme da drka kurac, on ne da ne pusti normalan pornić, makar preskočio uvod i predigru i, ne ubacivši se u celu tu priču, odgledao poslednjih pet minuta tokom kojih izblajhana pornićara uz široki, lažni kez prima par snopova svrša na dva plastična balona prikačena na svoj grudni koš, slušač zike na mobu gleda jebene kamšot kompilacije sastavljene od snimaka u trajanju od po minut-dva, i ceo posao obavi već tu negde na sredini drugog, dok rava stenje u fazonu „Oh yeah baby, right there, right on the titties, hnnnnnggg!!!1”, brzopotezno, mehanički, bez trunke pravog uživanja, vođen ničim drugim do težnjom za udovoljavanjem svojim telesnim nagonima. To je čovek koji kad ogladni, uzme i obari viršle, iako bi uz desetak odsto više truda mogao da ih isprži u tiganju i pojede nešto što za promenu nema ukus kao jebena plastika. To je čovek koji skida najnoviji deo „Paklenih ulica” sa neta, i to ono sranje snimano DV kamerom u nekom bioskopu u Kataru, odgleda ga i biva oduševljen onim što je video, jer mislim brate „Paklene ulice 6”, do jaja film, kako nisi gledao batice, Vin Dizel, besna kola, drift, spojleri, sve! On na volpejperu moba drži sliku zajebanog hromiranog zmaja koji se uvija oko jin-janga, u folderu „slike” ima podfolder „motori” u kojem se obavezno nalazi slika drečavo zelenog japanca sa „agresivnim repom” na čijem sedištu sedi riba sa jeftinim kvarcovanim tenom i cignaskom trajbal tetovažom iznad ogromne mlitave bulje, zatim podfolder „ribe” gde su obavezne raskrečena Sandra Afrika, Megan Foks i Pamela, i naravno neizbežni podfolder „Srbija” odakle na njegovo duhovno zdravlje motre ispikselizovani Draža, Ratko, Lazar i neki rendom manastir kojeg ni sam bi umeo da prepozna. Kada traži ribu, njemu nije bitno da li ona miriše na čistotu, diskretno i nenapadno, ali istovremeno ženstveno i omamljujuće ako dovoljno obratiš pažnju, ili pak na kakofoniju kvantaške pijace samlevene u konzervu jeftinog spreja, pomešanu sa ustajalim smradom cigara i piva. Bitno mu je da ima sisu.

Muzika koju slušač zike na mobu sluša bez sluški mora biti prilagođena jeftinom kineskom zvučniku od 0.2 vata u njegovoj novoj Nokiji koja ima „tako dobar zvuk” koji košta više od čitave garderobe njegove keve koja šljaka u propaloj državnoj firmi, a to svakako nisu progresiv rok ili stoner dum. On sluša samo komercijalni krš haus koji je čuo na radiju, mutiranog hibrida hip hopa i RnB-a sa ovonedeljne MTV-jeve top liste, zatim isto to ali u sobnoj produkciji njegovog ortaka iz Vrčina, i naravno turkoidno treš zavijanje uz zurlu i šargiju, ali ipak ne toliko turkoidno da mu ekipe u istočnim pregrađima Istanbula ne bi skinule jaknu. Tu se najbolje ogleda njegova ispraznost i njegov besmisao, jer on u prvi plan stavlja svoj odnos prema muzici o kojoj zapravo pojma nema jer mu nikada nije palo na pamet da je istraži malo na svoju ruku, van okvira koje su mu nametnuli mediji i bliža okolina, makar u granicama tih žanrova na koje se ograničio. On nije tru rejver, nije tru reper, nije tru šaban, on je od svega pomalo a istovremeno ništa do kraja. Audio fajlovi u njegovom telefonu imaju naslove u formatu „nikola-rokvic-2011-NOVO-exyump3-ba-muzika-horoskop-vicevi-o-muji-i-hasi.mp3”, a za ID3 tagove nije ni čuo, jer on ne voli muziku dovoljno da bi je uredno organizovao, ne zanima ga baš toliko. On ripuje pesme sa Jutub klipova u niskim bitrejtima, baca ih na mob, na ekvilajzeru svaku frekvenciju budži do maksimuma jer mu je ortak rekao da se tako jače čuje, stiska plej, a mob stavlja u džep ako je napolju isuviše hladno ili ako mu trebaju slobodne ruke. Muzika mu je samo neophodni bekgraund nojz, jer kad je tišina, ume mozak da se poigra sa čovekom, ume da dâ sebi slobode i odluta tamo gde ne bi trebalo da odluta.

STAVI JEBENE SLUŠKE I IZVUCI SE!

Komentari

Au Jogurte...jebo si mu kevu.
Raščlanio si slušača muzike na mobu bez sluški do najsitnijih detalja i baš zbog mase tih detalja koje si odlično odradio, ovu defku odmah omiljenujem.
*

Драго ми је да се разумемо матори. :)

Jednostavno mogu samo da citiram celu defku i napišem savršeno.
Ovako nešto:

Cela jebena defka

Savršeno :)))

ЈА ТЕ ВОООООООООООЛИМ

ЈА ТЕ ВОООООООООООЛИМ

ЈА ТЕ ВОЛИМ ЈОГУРТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

да дâ

Невероватан зачин, невероватној дефиницији! Јебени нагласак на јебеном А! Тако се води рачуна да се напише добра дефиниција!

Kako je ovo odilcno. JOGURT JEBE

Lele, kakve predrasude.
Ali jebeš ga. + & *

IZVUCI SE I POSTANI GLAVNI! + i *

Defka jebe mame,a valjda i autor :D
splu!

какофонија :) каква је то реч бре?
+

Матори, пола нисам разумео, чему све ово, али једном речју:
ЈЕБЕ!
Шта год да си хтео да кажеш, много си добро написао... А верујем да си хтео да кажеш да кад видимо пуштача музике без слушки, треба да извадимо оближњу штанглу, и заваримо му пар по челенки, а онда од комшије скинса, узмемо оне ципеле из Арми шопа и свом снагом га напеналимо у гузуцу... Је л' тако?

Jeste da je duga, ali jebe kevu i zavija sarmu. Pluščina!

Do sada nisam imala tu čast da upoznam opisanog, ali sada imam kompletnu sliku!
+++

Матори, пола нисам разумео, чему све ово, али једном речју:
ЈЕБЕ!
Шта год да си хтео да кажеш, много си добро написао... А верујем да си хтео да кажеш да кад видимо пуштача музике без слушки, треба да извадимо оближњу штанглу, и заваримо му пар по челенки, а онда од комшије скинса, узмемо оне ципеле из Арми шопа и свом снагом га напеналимо у гузуцу... Је л' тако?

Не не не матори, поента је, као и увек, да се ИЗВУЧЕШ, да ЛОРДУЈЕШ и да на крају одговориш на питање КО ЈЕ ГЛАВНИ.

Јебемтиживот каква дефиниција! Овде не долази у обзир ништа мање од звездице.

За читање у даху. Одлична!

o bre ne zalim sto sam sve procitao, ova defka je jebeno remek-delo. evo ti plus, zvezdica i pracenje, dobri covece.

КОбјашњавање Јогурта философа. + *

Ja sam osto bez teksta kolko je ovo dobro

Дође ми да вриснем то из примера неким људима. Али ништа неће вредети, тако да остаје да се састајемо с времена на време и присећамо се.

Фино исписано, 'нако реално. Има их таквих свуд' око нас.
:тихо качи јебене слушке:

KOLIKO JEBENO NENORMALNO DOBRO, BRE, MORAM KOMENTAR DA PIŠEM U KAPS LOKU ZATO ŠTO DEFINICIJA JEBENO JEBE!!!!!!
JOGURTE, PLODITELJU, RODITELJU, SVAKA TI DALA DOK JE SVETA I VEKA, JEBENO SI POBEDIO OVOM DEFINICIJOM!

Е'О ДА ТИ ИСКАЖЕМ ДИВЉЕЊЕ И У БОЛДУ СА КАПСЛОКОМ!!!!

Svaka čast, skidam kapu, stavljam zvezdu i rešavam da više nikad ništa ne napišem. Ušio.

Tako je Jogurtaro, 9/10, poen dole zbog prebremenitosti misli u delu s pornićima koja je dovela do blagog gubljenja niti, ali dobra, dobra.

JEBAO SI DEFKU U PIČCI! PLUSOMILJENO, PREDLAŽEM ZA ODABRANE.

I MOJ JUBILARNI HILJADITI KOMENTAR, ALAL MU BILO.

da je slušao progresiv rok ili stoner dum onda bi bio "glavni" ??
xD

Predobro, stvarno predobro! *

Nači, defka pokidala maksimalno!

Dao sam + na sam naziv definicije i pokajao sam se.
Definicija mi se ne svidja ni malo, nema fore, kao da neko opisuje random lika koji odudara od mase na svaki način.
Ne razumem kako bi neko uopšte znao sve ove pojedinosti iz života i psihološki profil o nekom, ako i sam ne radi to isto, jel ovo autobiografski?
Ako nije autobiografski moliću lepo objašnjenje kako za ime dobrog boga možeš da bilo šta da prepostaviš o nekom samo zbog činjenice da ne nosi sluške?

не капирам какве везе сад.. ал дообро..

Ахахахахаххахахахахах, у једном даху прочитала. Одушевљена. :Д Имаш звездицу од мене. :Д

У мору њањавог просека данашњег наиђох на ово и изненадих се. Феноменално је.

МАТОРИ :*

МЕТАЛИКА СИ!

Probirajte ovo o'ma

Impresioniran sa ! + i omiljeno

Музика му је само неопходни бекграунд нојз, јер кад је тишина, уме мозак да се поигра са човеком, уме да дâ себи слободе и одлута тамо где не би требало да одлута.

Genijalno +*

Давно плусирао, ово вреди да скочи на насловну! Алал ћуфте у парадајз-сосу оном модератору који је ово одабрао! :-Д

Smisao zivota kroz reci obradjen u ovoj definiciji, a opet duhovito napisano! Skidam kapu, jedna od boljih na sajtu!

:+D, iako si Lazara i Dražu stavio u istu rečenicu (i kontekst) sa Ratkom...

Аудио фајлови у његовом телефону имају наслове у формату „nikola-rokvic-2011-NOVO-exyump3-ba-muzika-horoskop-vicevi-o-muji-i-hasi.mp3”, а за ID3 тагове није ни чуо, јер он не воли музику довољно да би је уредно организовао, не занима га баш толико.

sere mi se od likova koji imaju ovakve fajlove +

Ljudi,čemu gužva,ovo je najklasičnije proseravanje

Pravo malo remek delo. +
Blago mi se kenja od ovakvih likova, a uglavnom je to balavurdija po autobusima kada se vraća iz škole jebo ih onaj ko im dade mobilne telefone.

Odlično.
Pročitao sam već pre. Neverovatno da je definicija ovako skoro napisana. Bio sam siguran da je starija. Ovo je jedna od onih koje srastu sa sajtom pa im nije bitan tačno datum porekla.

Osjetim previše prepotentnosti i nipodaštavanja u tvom izrazavanju.
Previše uopštavanja ljudskog ponašanja.
Previše glupih englesko-srpskih iskvarenica.
Ima stvari koje su tačne, ali dosta više njih je čista nebuloza.
Ludi psihijatar objasnio...

Bas se pitam kakav li je tebi život...Čime li je ispunjen?

Werowatno si imao dosta iskustva sa ovakvim slucajewima. Ja sam imala par, iako ocigledno ne ziwimo u istom gradu, ali su to uglawnom bili pripadnici romske nacionalne manjine, a i zensko sam, pa nisam imala hrabrosti da po tom pitanju nesto preduzmem. U swakom sluchaju, chestitam, i mislim da bi owo trebali da okachimo po swim prwenstweno busewima shirom Srbije pa mozda neshto i nauche. Swaka chast!

испуњен неиспуњеношћу

Prejako!
:+)

i mislim da bi owo trebali da okachimo po swim prwenstweno busewima shirom Srbije pa mozda neshto i nauche.

Ne bi ciljna grupa to skapirala.

Znači na sam naslov plus sam dao :D gade mi se takvi likovi, smatram da su neviđeni ljomberi :)

Najjača fora u celoj priči je da je Jogurtinjo banovan do jula meseca; oš neko da objasni zašto?

Greška, do jula meseca neke daleke godine. Javite čoveku da je u odabranima :)

ali su to uglawnom bili pripadnici romske nacionalne manjine, a i zensko sam, pa nisam imala hrabrosti da po tom pitanju nesto preduzmem

А да нису били ромске националне мањине и да си мушко, шта би предузела по том питању?

Umreh!Jednom je gospodin Albert Ajnstajn rekao: ,,Ako neznas da objasnis ukratko, onda ne znas dovoljno o tome" :P

Dao sam plus, odlično je napisano, mada mi nekako odiše gnevom i frustracijom. Inače, ako se nekome defka ne dopada, neka shvati da slušanje muzike bez sluški, samo po sebi, nije suština definicije, iako stoji u naslovu. To je samo jedno od obeležja ovakve vrste ljudi, obeležje koje je lepo primećeno i jako upečatljivo i ilustrativno. Pa šta je trebalo da napiše u naslovu... "površni ljudi"? Kome bi to bilo interesantno? Plus, i to je to...

brate,koliko malo ocena,a defka jebe na toliko mnogo nivoa,jedna od najboljih koje sam citao,da ne kazem najbolja,mada moguce i da jeste,al kao ajde da ne preterujem

Hahaha, unutrašnji jašar! +++

како суупер +

и наравно неизбежни подфолдер „Србија” одакле на његово духовно здравље мотре испикселизовани Дража, Ратко, Лазар и неки рендом манастир којег ни сам би умео да препозна.

Antologijsko. Odavno plusirao.

Au brate, al ti mrziš ove slušače :P

+

Plus, zvezdica i lajk. Ne znam sta vise mogu da uradim. Odusevljen sam!
U pocetku me je smorilo, a onda je tekst dobio genijalnu notu i ovo prvo je postalo predobro. Jogurte vrati se!

Mada jedan stariji covek, koji je slusao muziku bez sluski u busu od Kragujevca do Kraljeva, je postao jedno od najboljih mojih poznanstava. Svidela mi se pesma koju je pustao, i onda je krenula spika o tome kako je pristustvovao koncertima Billy Idola, CCR-a, Katarine II, i jos mnogih, kao i price o poznanstvu sa odredjenim muzicarima.
To je, izgleda, 0.001% slusaca bez sluski koji su nesto drugo. A jebem ti zivot kakva defka.

Au bre, sta je ovo, pismeni iz srbskog? Sad vidim kako je bilo razrednoj kad nije po mesec dana donosila pismene.

" Он није тру рејвер, није тру репер, није тру шабан, он је од свега помало а истовремено ништа до краја."
Objasnio.

свака теби част!

Патрик и крштење...

e ovo je definicija! Fenomenalno napisano, polivaj jogurtom jogurte! *

dadoh jebeni minus, u jebenom afektu kad videh ovoliko jebeno dugačku defku.
al se konačno nakanih da je jebeno pročitam, i jebeno mi je žao što dadoh onaj jebeni minus.
al zato jebenujem *

Ceo jebeni dan se resavam da procitam i na kraju evo ti pobratime + i patrik od mene. Steta sto te banovase na 30 dina. Jbg... :D

ceosvetjemekanmekan
totalno realna spika

:D
de si care

Ау. Ретко се среће оваква дефиниција. Свака част. Од прве до последње реченице, савршена. Нема драстичног смањења квалитета негде на половини ( уз претпоставку да ће раја прочитати прве две генијалне реченице и ударити плус). Није састав- дефка, већ дуга али истинита, тачна, поучна дефиниција. Тачно си описао живот просечног.. слушача без слушки..

Изистине добра!
+

Dobra. Piši češće u skorije vreme. ljolj

Сигурно је да је ово једна од најбољих дефиниција икада на драгом нам сајту. АФЕРИМ ти побратиме!

ЗАЛИВАЈ ЈОГУРТЕ, свака ти дала. Толико...

*

banovali jogurta....PRAVDA ZA JOGURTA!!!!!!!!!!!!

Retki mogu napisati u dahu nešto što se čita u dahu -- a ovoliko.

...Plus i zvezda.Inace bio sam prisutan kad u busu Zlatibor - Uzice,baja prilazi liku,uzima fon iz ruke,vadi bateriju i kaze "dobices je u Uzicu"...

Imas gresku: "цигнаском"...:) . Naravno + i omiljeno.

Daa..lik je banovan...ne znam zasto?

AHAHAHAHAHHH + Drago mi je da je ovo neko definisao!

Музика му је само неопходни бекграунд нојз, јер кад је тишина, уме мозак да се поигра са човеком, уме да дâ себи слободе и одлута тамо где не би требало да одлута.

Cela definicija stade u zakljucak, vredelo je...

Dobra, plus zbog progresiva i stonera. +

Квалитетно потрошених 6 минута мог времена.
+ и Патрик!

Jedna od najboljih definicija ikad, + i zvezda.

Svaka čast za definiciju, 100% tačno! A "unutrašnji jašar" - za rečnike! :)

svaka cast,polomio si :)

Da, samo sto masa ovih ljudi ne shvata da je ovo bas o njima pisano. Ne samo o njima, nego i o tebi i meni. Toliko prenesenog znacenja koja nikom nisu jasna, ili bolje reci koja su toliko providna da ljudi vjeruju primjerima. Da ne duzim, jednostavno formirajte svoje misljenje i svoj stav, jer ste od pocetka do kraja svog zivota vazni, poslje ostajete uspomena dok vas generacije iza ne izbrisu.

Fenomenalno! Svaka cast. Ovo ide u odabrane :)

Taj rad. Poznajem takvih par likova. Neki od njih jednostavno moraju da daju doznanja svetu šta slušaju. Nerviraju me. +++

Krst, Zvezda, Jogurt prati!!!1

Brate, sedim sad na klupi i prolazi lik ulicom, odvalio jebenu insomniu od karleuše, koji jebeni transfer. Setih se odma ove definicije, čudo da je nisam ocenio ranije. Evo puče i zvezda.

koliko objasnila defka
al sve je opisano onako do srzi i sve je tacno jebeno :D

Kad pogledam nazad na svoj tužni boravak na ovom tužnom sajtu, ovo i "Idem u neku Češku" su dvije najbolje definicije koje sam pročitao

Gle, ja ovo nisam komentarisao. Sad se setih i kao aj procitam opet, ovo je predobro Jogurtaro iako se lozis na ribe sto mirisu na cistotu lol!

Kako se ovde nekad PISALO jbt sad komšija Tašan tu neke defke sa babama i dedama u neprilikama izbacuje i najpopularniji je za mesec januar, jebem ti propo sajt ti jebem

Ali

Стевчо сметало
jebeno ja +

Hahaha