Prijava
   

Tolerancija

Često korišćena i definisana reč koje u stvarnosti ima samo u obrisima. Netolerantnost koja se maskira lepim rečima. Utopija.

Primer 1.
-Lično smatram da je Šešelj budala.
-U mamu ti je*em ustašku u pi*ku, je*ali te i Kandićka i B92 i Čeda po sred dupeta tog tvog pederskog i narkomanskog!

Primer 2.
-Verujem u Boga i često idem u crkvu.
-E mislim, klošare jedan zatucani bez grama zmago e! Alo tebra, koja crkva šta se tripuješ sa gimnastičarem na plusiću vole jedan!

Primer 3.
-Zaista smatram da bi trebalo zatvoriti sve verske ustanove kako bi se narod izvukao iz zatucanosti. To će dovesti do prosperiteta.
-Pa ne bih se složio sa Vama, mislim da treba izolovati sve homoseksualce i narkomane. To će dovesti do prosperiteta.

Komentari

Ставрно чудно, дефинисано пре секунд и већ минус! Толико о читању ;)

Dadoh ti plus, al većina vernika jesu zatucane budale bez mozga koje ne kapiraju ni trunku onoga u šta veruju. Čast izuzecima. bez uvrede

Генерализујеш. Затуцане будале без (или боље са) мозга су они који веровања других злоупотребљавају, и криве да би њима одговарала. То би било исто као рећи да је већина агностика огрезла у потреби за чистим иживљавањем.

То што ти имплицираш је уско повезано са екстремизмом, али ме сад мрзи да смишљам дефиницију. Можда касније.

Lepo receno - nasa verzija tolerancije.

Pa fina je tolerancija, dok je oko priče. Kad dođe do uraditi ili ne uraditi, klanje je i u najliberalnijoj demokratiji. Komunisti proganjaju antikomuniste. Demokrati proganjaju antidemokrate. Eto.

Borko, kad već pominješ ekstremizam da se nadovežem.
Religija se služi ekstremizmom, a ateizam ne. U rukama terorista se nalaze svete knjige i uvek se opravdavaju da terorišu po božijoj volji. Takođe religija nastoji da na silu pridobije ljude raznim pretnjama - osveta boga ako urade ovo ili ono ili ako ne veruju i dovode u sumnju postojanje boga...
Ateisti u rukama ne nose ni svete knjige ni oružije, već imaju samo argumente i naučne dokaze.

Омашио си поенту, и држиш прејако своју страну.

Постоје фундаменталисти, одувек и јесу. Истини за вољу, најмање их је било у православљу, но свакако не треба заборавити обрачун са богумилима и сл. Наравно, ни изблиза као крсташи или исламски фундаменталисти. Али, са друге стране имамо узимање ствари здраво за готово (теорија значи да треба да се докаже, а Дарвинова и даље има више рупа од швајцарског сира, нпр. на Дискаверију иде као аксиом), да не спомињем комунизам или Кину. То је апропо докумената и доказа.

Што се тиче силе, нећу овде да улазим у то како се која религија ширила тј шири(послаћу ти пвт), али мораш се сложити да су то ипак екстреми. А они настају погрешним тумачењем, тј тумачењем како коме одговара у неком моменту. Исту Библију читају и мормони (полигамија, змија те неће ујести ако верујеш), католици, православци, протестанти итд. Само је различито тумаче. Талибани се исто тако кољу између себе јер различито тумаче Куран.

Поента је да је толеранција нешто чему тежимо, но само привидно, зато је утопија, јер не желе сви исто, али су људи превише горди да би прихватили оно што није по њиховом.

Пустићу ти пвт.

Teorija evolucije je danas podložna sumnji isto koliko i revolucija Zemlje oko Sunca. Shvatam da ne možeš da shvatiš TE jer je veoma zahtevna. Profesionalno se bavim biološkim naukama i znam da je ona danas prihvaćena kao činjenica.
Koliko mi je poznato još je jedino kreacionisti ne prihvataju, ali sekte ne shvatam za ozbiljno. Čak je i papa prihvatio TE. Lako se može proveriti ovo.
Za razliku od mnogih ateista bibliju sam pročitao (doduše veoma davno). Ona se svrstava u red najkrvavijih bajki u svetskoj književnosti. Koliko se sećam statistike u njoj je ubijeno preko 2 miliona ljudi, što dužnih što nedužnih. Naravno sve na zahtev boga.

http://www.youtube.com/watch?v=t6O71Qv5QbE&feature=player_embedded#!

U bibliji se većina stvari tumači na više načina. A ne postoji nijedan jedini dokaz za bilo šta što u njoj piše. Meni nije problem da verujem u to što piše, a dovoljan mi je samo dokaz za to. Baš zbog dokaza su vekovima nauka i religija bile u sukobu. Jer religija nema dokaze, a i nema kontakta sa naukom. Tako i veronauci nije mesto u školama.

http://www.youtube.com/watch?v=SJC0fdYSysE&feature=player_embedded#!

Nešto što je tačno i tako je kako je napisano nikada ne bi smelo da bude dvosmisleno. Tako je barem u nauci. Znači nema tumačenja ko kako želi.
Mada ne bi želeo više raspravu na ovu temu, jer zna da se oduži.

I na kraju: što se tiče tolerancije ona naravno treba da postoji i teško da bi funkcionisali bez nje. Nauka danas toleriše religiju, dok religija je vekovima kažnjavala nauku. Ali se odnos snaga polako menja u korist nauke.Međutim ne može svako da se bavi čime stigne. Religija u crkve, a nauka u školama.
Ili što prirodnjaci kažu: Nemojte da se molite u našim školama, a mi nećemo da učimo u vašim crkvama.
Šešelj me ne zanima! ;)

Белатриџ, кад се већ толико позиваш на науку, оно, ред би био да обратиш пажњу на логичке грешке у сопственим коментарима. Имаш поздрав од једног атеисте (јес да није побио само 2 милиона људи, ал јебига...).
http://www.prospectmagazine.co.uk/wp-content/uploads/2009/10/stalin-2.jpg

Koje logičke greške?

Белатрикс, прво и основно, ти би био класичан инквизитор да си којим случајем рођен у средњем веку, те си нажалост у неку руку пример дефке, почев од тога да си на сајту за шалу и сленг укупан допринос донео пљувању религије, и то без трунке хумора, да не спомињем да ме вређеаш (не могу да схватим ТЕ, баш сам ограничен је ли). Не желим даље да улазим у расправу, јер де факто држиш да си беспоговорно у праву (што доводи до узалудног трошења даха, јер ти желиш само расправу ради расправе, ма шта тврдио), мало мешаш појмове, и више не знаш шта критикујеш, тако да оставићу те да разјасниш себи неке ствари.

Но, ипак бих желео да цитирам једног генија, само да поткрепим тврдњу да би био инквизитор, јер се твоје понашање не разликује од инквизиције, само што држиш другу страну.

Не привлаче чуда реалисту вери. Прави реалиста, ако је атеиста, увек ће наћи у себи снаге и способности да не поверује у чудо, а ако се пред њим чудо појави као неоспоран факат, он пре неће поверовати својим осећањима него што ће допустити могућност тог факта. А ако га буде сматрао могућим, сматраће га природном појавом која му само до сада није била позната. У реалисте не настаје вера од чуда, већ чудо од вере. Ако реалиста једном поверује, онда управо на основу свог реализма мора обавезно допустити могућност чуда.

Ne vređam, samo ako kažaš da je TE šuplja kao sir, onda je ne razumeš.
Ne kapiram zašto pominješ humor kad ni u jednom od ova tri pimera toga nema.
Tvoj prvi komentar odmah baca senku na humor:
Ставрно чудно, дефинисано пре секунд и већ минус! Толико о читању ;)
Neko se ne slaže pa daj da kritikujemo. Za drugi ne vredi ni trošiti reči.
Prvo analiziraj svoje komentare, pa tek onda napadaj.
He he, vernik govori o inkviziciji.
Pređi sa pisanje pesmica na ozbiljnu literaturu, pa onda možemo da kucamo.
Mnogo si bre uvredljiv. Ali argumente nemaš, tako da...kraj rasprave.

Ипак имам 80 и кусур дефки, нађе се и нека оваква, но то није мој разлог битисања овде. Ти имаш колико, и твој разлог битисања овде? :)
А и кога ја то нападам и како?
ТЕ је и даље ТЕОРИЈА. Уколико се не слажем глуп сам и не могу да схватим? Баш толерантно :)
А озбиљно можемо да куцамо кад сам себи разјасниш неке ствари, и утврдиш да ли тебе толико нервира, те немаш толеранције, религија, Бог, свештеници, верници, црква, цркве или било шта што се супротставља твом мишљењу.
Морам признати да си најбољи пример дефке :)

Fascinantno je koliko netolerancije može da izazove priča o toleranciji!

Evo, uzmi oksfordski rečnik i pronađi termin TEORIJA. Većina ne zna koje je pravo značenje ove reči, jer u rečniku postoje dva. Onda češ videti zašto ispred evolucije stoji teorija. Što reče jedan pisac. Evolucija je "Najveća predstava na Zemlji!"

http://www.teorijaevolucije.com/

Na ovom linku možeš naći neke odgovore.

Tolerantan sam ti ja, ali ovo što sam iznosio su činjenice dok se ti upuštaš u raspravu o nečemu što nisi upućen...ni trunku. Da nisam tolerantan ne bih se izvinjavao.
Ako ima laži u onome što sam u prethodnim komentarima rekao, kaži. Obično nemam naviku da lažem.
Druga stvar je kada istina boli, argumenata nema, pa se ljutiš! ;)

Моје мишљење је да ако си ти толерантан сам ја онда Јулије Цезар. Већ сам ти образложио зашто је расправа са тобом трошење даха. Сам си рекао да се бавиш популарном науком (има много разлике од науке), а плус тога тражиш нешто да мрзиш, нешто што други цене, да би себи дигао вредност у споственим очима, а и већ сам рекао зашто ти не би веровао све и да дође смак света. Јбг бураз, са много њих могу без проблема да расправаљам о тој теми, но са фанатицима не, било да су они агностици или верници.

He he, opet su ti argumenti za "medalju". Ok. Nećemo više da raspravljamo. Nastavi da piskaraš pesmice i štediš dah. Samo nemoj da filozofiraš, jer ne umeš.
Sve najbolje.

Аргументе сам изнео раније. Ти очито не прихваташ, између редова да не спомињем. А даљу расправу нећу јер је од тебе продуктивније расправљати са дрветом, а онда помислим какав сам ја ретард, а то је почело да ме дави.

Такође све најбоље.

Šteta što prava definicija retarda nije ova koju si dao! Samo nemoj opet da ispadne da te ja vređam, sam si rekao!

Велика је зајебанција то што зову толеранција +

Borko ja mogu da kazem da ako si ti tolerantan i znas sta pises ja sam Dzingis Kan, glavom i bradom.
Belatrix, svaka ti cas' na strpljenju, ja bi kod drugog komentara, od muke poceo da prebacujem kanap preko lustera (da se besim) :)

Смрт код другог коментара, јер неко има различито мишљење? Како толерантно, и какво прихватање различитости других, стварно реткост. Have a nice life.

која црква шта се трипујеш са гимнастичарем на плусићу воле један!

Hahaha, dobra fora :D +

Хаха, виђао сам ја и курчевитије ''атеисте''(својевремене јахаче попова и силоватеље монахиња) него што су belatrix-а и Талентовано_глуп-ог, да их само видиш како се СВИ ОДРЕДА покрштавају и моле Богу кад се разболе, кад им откаже нека телесна функција без шанси за оздрављење... СВИ се сломе, СВИ попусте СВИ се врате цркви, Богу, религији, покајању, молитви...
Поздрав за Борка, и његов резон, али ипак морам да се сложим са belatrix-ом да су му ставови ипак радикални. Еволуција ипак постоји, само је изузетно подложна промени утицаја, ми не можемо да током изузетно дугог времена пропратимо све промене услова и то су те ''грешке'' у еволуцији...

Ukinuti toleranciju i vratiti se na razumevanje fenomena.