Prijava
   

Tolerancija

Trpljenje lelemuđenja. Kada slušaš geja kako fašistički govori o nacistima. Kada slušaš direktora kako sere da nema para za tvoju platu, a znaš da plaća kurvu Kaću sa drugog sprata. Kada ti popa priča o postu, a umesto kaiša vezuje učkur za šlepanje brodova. Kada slušaš novu ribu kako ti drobi da si joj ti ili prvi ili tu negde oko broja 5, a ti možeš da joj nabrojiš polovinu navijača Male Moštanice koji su joj bili ``prvi ili tu negde oko broja 5``. Kad ti devojka kaže da joj je baba rekla da treba nevina da uđe u brak (jer je baba, jelte, nevina ušla u brak, pošto se tada nije trpalo u plinaru, mada je i to diskutabilno, jer je onomad umesto da preskoči tarabu omašila pa...) Kada slušaš kako ti matorci sole pamet o životu i smislu istoga, dok kapiraš da od svog nisu napravili nešto. Kada ti tašta hvali svoje jelo, ali si ti srećom prošao vojsku, pa možeš svakakva govna da iz`edeš bez problema.

Primeri:
- Umesto da geju kažeš kako te ne zanimaju njegova prava, frustracije, snovi o tome da nosi rozle ili ciklama haljinicu u sred Beograda (jer ne sme isto u Novom Pazaru) lepo objasniš da nemaš vremena sada da pričate o tome.
- Umesto da direktoru kažeš ono što misliš, samo se nasmešiš i nastaviš da prikupljaš papire kojima ćeš ga sutra ili ucenjivati ili strpati u ćorku, ako se ne primi na ucenu.
- Umesto da popu pitaš: Oooo, maćori, u kom si mesecu? Kad će prinova? Ti lepo iskuliraš i kažeš: Post je zdrav za dušu i telo (i odeš na rebarca i pivo, ili ne, zavisi šta želiš).
- Umesto da ribi kažeš da je rashodovana kao JNA Pincgauer iz `71, ti smireno odgovoriš kako ti je najvažnije da ste zajedno (jer ćeš je posle utovara sigurno rashodovati).
- Umesto devojci da kažeš kako joj je baba bila glavna radodajka u selu i da zna svaki jebarnik gde se nalazi - upravo iz svog bogatog iskustva, ti joj kažeš kako je njena baba u pravu, a onda iskoristiš sve moguće taktike da joj pokažeš što se baba i danas kezi kada prođe pored Jovine štale, tamo kraj potoka.
- Umesto da kažeš matorcima kako ti osim dugova i problema ništa nisu ostavili u životu, ti klimaš glavom kao Mila Kunis u glupavim gifovima po Vuki i čekaš da završe svoje serenade pa da im tražiš pare.
- Umesto da kažeš tašti da joj jelo ima gori ukus od drnča i da si lepše jeo onomad kada su te sa tvojih 13 godina stariji klinci iz kraja nahranili zemljom i peskom, a potom popišali, ti se učtivo nasmeješ i tražiš još, jer znaš da je sukob sa taštom dikretno povezan sa time da li ćeš jebati ili biti jeban.

Komentari

Brate, meni se ovo mnogo sviđa!! Od mene i + i patrik!

vredi pročitati, što ovako slabe ocena?