Prijava
   

U moj si Beograd došao da ostaneš!

Ono što bi pravi Beograđani, njih, daj bože, dvesta hiljada, mogli sa pravom da kažu ostalom življu srpske prestonice na čelu Crnogorcima.

Ko nađe Crnogorca da je boravio u BGu duže od pet dana, a da pritom nije svoju posetu produžio bar na još pet godina- častim pićem!

Komentari

A po cemu se ti pravi beogradjani razlikuju od ostalih?

isto pitanje... :S sem po cinjenici da bi trebali biti zasticeni i privilegovani u svemu jer su, zaboga 'pravi Beogradjani'...

Dobro ne bi bas trebalo da postoje "pravi beogradjani" i "nepravi" beogradjani, ali o temi pridoslih u tako velikom broju u Beograd, Novi Sad, a bogami i druge vece gradove, bi se zaista moglo razgovarati dugo a i to vec prelazi u politiku :P defka je inace ok, +

nisam ni iz Srbije ni iz CG, ali minus k'o kuca. imas poprilicno zaguljeno misljenje.

Кад се каже "прави", мисли се на староседеоце, или бар потомке оних који су у БГу већ неколико генерација, оних који знају да вам кажу где је сваки могући штек у виду природних благодети, до познавања улица и слично, за разлику од "трбухом-за-крухом-збораца", који након 2 месеца студирања у дгра, у својој вароши већ себе представљају као Београђане.

Извините вас двоје ако сте се којим случајем препознали као неправи Београђани и као такви сте се осетили увређено. А ако сте Црногорци- онда повлачим и извињење. :)

Загуљено или не- то је моје мишљење (из рекламе "плодни дани или не- мејби бејби покаже"). А успут, фора је у изјави оног пандура, ово је само изведеница... :) Ма, како год ко да схвати, а ко разуме, лакше ће и схватити.

ajmo iz pocetka....da hvala Bogu, nisam"prava Beogradjanka" jesam ona koja je ovde dosla zbog posla (fakultet sam zavrsila gde drugde, to sad nije poenta) godinama zivim ovde, i "prave" upoznah samo kao izdavace raznoraznoh nekretnina....to su od baba i deda nasledili, pa im se moze...ali ne vidoh da su kulturniji (naprotiv, kad te baba starobeogradjanka pocasti u autobusu, dobro razmislis o kulturi i civilizaciji...) Beograd poznaju da...onaj predratni :)
mladi tzv "Beogradjani" su nesto najrazmazenije i najgotovanskije sto sam u zivotu svome srela>>e na to se odnosi komentar gore :)
i da, znas gde je stek prirodnih blagodeti??? recimo tamo gde sam rodjena...pa ove "beogradske" ni ne primetim.... a bolje od njih znam gde su :)))
sve u svemu, nema nista protiv njih, ima tu i simpaticne gospode:))
elem, svaka metropola svetska je usisala i vrh i dno, i rase i nacije, i skart i elitu....
al mi Srbi ne bismo bilo to sto jesmo :)))))
eh da, nisam Crnogorka, Srpkinja sam :)))

i da....starobeogradjani su tu takodje kao posledica necije ranije migracije, pa kolko god vekova se unazad vracao :))

Ево, можда је тај термин "прави Београђанин" недеифинисан, али, хајде, капираш шта сам хтео да кажем. Моји ставови су да је та цела прича о београдизацији Србије срање, да би требало развијати остале градове; да су навијачи оцрњени само зато што су против власти, а да је један буђави пандур постао звезда једном кретенском реченицом; последично-узрочно за последњи коментар, медији су толико провидно купљени и исфорсирани од политичара са сервирањем приче људима... И, да, Црногораца има једноставно превише. Ето, то чучи и тих пар речи дефке. А Црногорци су једноставно незаобилазни... :)

Генерално, нисам мислио да се бацамо у анализу дефке, једноставно, ово је зајебанција која се примењује у екипици, па рекох да обавестим народ за још неки израз. :)

Живела природа, уа бетон! :)

Колико сам пута написао једноставно...

Kratko i jasno - (minus)

I zaista mi je žao što više ne postoji opcija ZA BRISANJE!

Кад се каже "прави", мисли се на староседеоце, или бар потомке оних који су у БГу већ неколико генерација, оних који знају да вам кажу где је сваки могући штек у виду природних благодети, до познавања улица и слично, за разлику од "трбухом-за-крухом-збораца", који након 2 месеца студирања у дгра, у својој вароши већ себе представљају као Београђане.

Ја сам скоро подигао кучеће говно са Дорчолског тротоара јер сам јебено опсесивно-компулсиван, па ми је врло сметало да га гледам на поменутом месту, па сам га бацио у ђубре. Иначе, исто говно НИЈЕ сметало власници кучета које га је искењало, а власница је ''београдски староседелац''.

Е, да, ја сам иначе јужњачка сељачина, да се разумемо. :) ''Дошљак''.

Razumem te sta si hteo da porucis, ali fakat je da smo svi odnekud dosli... Ne moze dete nekog komuniste koji je dosao iz Bosne ili Korduna ili CG da sad prica kako je on pravi Beogradjanin, a zna se kako je dosao i dobio stan u centru grada. Za mene je pravi Beogradjanin svako ko je dosao i prilagodio se Beogradu, poprimio taj duh, smek, toleranciju a ne prilagodio Beograd sebi kakvih je nazalost najvise. Neocenjeno ostaje od mene

hahaahh ok...ali svejedno nisam dobila razliku "pravih" od "pridoslica" ....ni kulturniji, ni pametniji, ni lepsi...od mene :)))) hahahah
dalje, razvoj ostatka nije bas u rukama Beograda (ovo ja opet iz licnog iskustva :))), vec poprilicno zavisi od duzine prstiju lokalne vlasti :)
ali se po ostalim tackama apsolutno slazem :) cak i Crnogorcima :))))

zakljucak: pogresan termin "pravi Beogradjani" :)))
Живела природа, уа бетон! :) :)))) :P

Ма, бре, људи, ја сам 011, али од центра неких 50км. :) То што си учинио, Џими, ствар је васпитања. У сваком житу има кукоља... Ја бих казнио свакога, па да ми је ћале, ко баца смеће по улицама и путевима. И шта бих ја све чинио да сам нека власт... Елем, и ти прави Београђани нису могли да никну сами од себе, али, ако је неко са Жабљака, након месец дана становања у БГу постао Београђанин- па ја сам рођен на Теразијама! Тај зонфа.

Хари-тори-мори-матори, јбг, и ја саМ носталгичан за многим стварима, ал' ето...

ja bih se slozila sa Tanasijem gore navedenim...ipak bude Beogradjanin onaj ko ovaj grad zaista dozivljava kao deo sebe....

Ево, Танасије је то лепо рекао... :) Стварно нисам кадар да одбраним тај део дефке, али, ето, чловек је нашао праве речи.

И лако је вама да се зајебавате у том светлећем БГу- ја радим ујутру, да вам муотрпно производим струју. Ето, нпр., свако ко Т.Ц. Ушће сматра нечим лепим у БГу- тај је за мене ретардиран, и то не благо. И такав човек ће то неком представити то као симбол БГа... Онако лепа зграда онако стидно да стоји поред оног фенси-љигавог бетонског терена за фудбал у функцији зграде (тако изгледа из даљине).

Тако је, Гоцо, дај да рушимо више власт, бар да се мало узентају... :) Србија остаје кратка због предугачких прстију- а Београд се шири. Е, то је суштина.

Уа бетон, живела природа (оде ово на профил)! :)

Ja menjam Beograd za KiM, ako iko hoce, nek se javi...

Е, одлична она дефка... У сваком случају, сетите се знате ли неког Монтенегријанца који је дошао у БГ на пар дана? :) Лаку ноћ!!

Predstavnici hotela Maestral, na sajam turizma :))))))))
gde me vodis na pice?

И лако је вама да се зајебавате у том светлећем БГу- ја радим ујутру, да вам муотрпно производим струју.

А што сви мисле да људи који дођу у Београд ништа не раде? :) Наравно, има и таквих, али, ево, ја сам Београду више дао него што сам узео од њега. Неким београдским клинцима сам помогао да поправе оцену у школи, и то за дупло мање паре него већина ''професора''. :)) Ево, сад ћу да доживим да се књига на којој сам радио појави на рафовима београдских књижара, да је неко купи и нешто научи из ње... Тек планирам да помогнем том граду. Јер га волим, јебига.

Ето, нпр., свако ко Т.Ц. Ушће сматра нечим лепим у БГу- тај је за мене ретардиран, и то не благо. И такав човек ће то неком представити то као симбол БГа...

С тим се слажем.

Симбол Београда је мирис кошаве, и то онај у пола четири ујутру, када нема људи да усмрде град.

Sta imate toliko protiv crnogoraca ljudi samo umeju lepo da se snadju.

Kad bi Srbijanci imali taj duh solidarnosti kao Crnogorci, ne bi im deca u inostranstvu zaboravila jezik. A Srbi nikad neće biti pravi narod, jer prvo mrze pripadnika svog naroda koji nije iz njegovog mesta, pa tek onda ostale. To nije lokalpatriotizam, to je lokalšovinizam. Srbi iz Hrvatske su ustaše, sa Kosova su Šiptari, iz Bosne su balije, iz Crne Gore su mafijaši... Pravi narod je onaj koji uspe da pomeša svoje sastavne delove u jednu koherentu celinu, i iz toga izvlači snagu, a Srbi izgleda nisu pravi narod. O tome ova definicija i govori.