Prijava
   

Rođeni...

...novosađanin, nišlija, beograđanin, zrenjaninac,..je najveća glupost koju neko može izgovoriti, u pokušaju da vam predstavi nekoga, ili ne daj Bože, sebe, pokušavajući da na taj način da dodatnu težinu nečije, ili sopstvene "vrednosti". Prosto je neverovatno kako često ćete sresti nekoga, ko će vam kao vrhunac svoje ličnosti navesti mesto svog rođenja. Nekada se zapitam na koji su to način, takve osobe, zaslužne za svoje poreklo. Međutim, ni pored najbolje volje, ne uspevam da dokučim način na koji su izabrali svoje roditelje, rodbinu, mesto svog rođenja. Ne verujem, ni da je ma ko, kada je njegovoj majci pukao vodenjak, mogao promoliti glavicu i reći mami:

-Molim te, nemoj da ideš u KBC B.Kosa, bolje idi u GAK N.Front, ipak je to opština Savski Venac, tako ću jednog dana kad porastem, moći da kažem da sam rođen u krugu "Dvojke".

Ili, još gore, ne mogu da zamislim nikoga ko bi još kao spermatozoid, bio toliko moćan da odluči koje jajašce će oploditi, ili iz kog penisa će poteći, pa da na taj način donese odluku ko će mu biti roditelji.

Na žalost, primera ima bezbroj.

Komentari

Ja sam rodjen na Savskom Vencu,a jea. :)
Plus,inače.
Ovo dalje sasvim može da se primeni i na nacije,zašto ne.

@Gvozdenovic - apsolutno se slažem, gde, od koga, ćemo biti rođeni, koje ćemo biti nacionalnosti, nisu odrednice za koje smo mi sami zaslužni. Nas kao ličnosti definišu naši, sopstveni izbori,( ne zanemarujući pri tom genetsko nasleđe, na koje ne možemo uticati).

ma to "rođeni" povlači sa sobom i neke loše stvari ali nekako na to ne mislimo. Takođe je ponekad zastrašujuće koliko nam je život determinisan samim rođenjem
bravo +

ja sam hteo da definisem ovaj fenomen, ali si ti to uradio daleko pre mene i daleko bolje nego sto bih ja mogao da uradim. +++

ja sam rodjeni Parižanin. keva zvocala ćaletu i ovaj je lupio u stomak, na bračnom putovanju u parizu. onda ona njega izgrebala a ovaj je šutnuo. i rodim se prevremeno. sad sam u niš u ludaru, roknuo sam i ćaleta i kevu. ali sam rodjeni Parižanin.

da je autor u primeru nešto 'vako napisao,

Kažem vam ovo kao rođeni Beograđanin.

išla bi u omiljene odmah

Ovome valja dodati i izjave "on je iz glumačke porodice" (lekarske, učitekjske, radničke) ...
Inače, ja sam nerođena beogradjanka (malo slovo nije slučajno), rodjena Aleksinčanka, a prenatalna parižanka.