Prijava
   

Uprti prstom

Optužiti nekoga za kakav loš, neodgovoran ili protivzakonit postupak. Sa ili bez verbalne podloge, pokazati na tog i tog i okriviti ga za određeno delo. Odgovoriti na famozno "ko je srao van rupe" pitanje. Izreći ono čuveno "J'accuse!" Emila Zole, ali daleko, daleko konciznije. Inkriminisati - što bi rekla cenjena gospoda sa Pravnog.

Elem, sâm idiom je nastao iz jednog čuvenog ali i nemilog događaja koji se odigrao još davne 399 god. p.n.e u antičkoj Atini, prilikom kada je vrh vlasti u istoj optužio izvesnog Sokrata da "ne veruje u propisane bogove" i "da kvari atinsku omladinu". Na suđenju koje je tim povodom održano, vešti tužioci su na prilično ubedljiv način izneli svoj predmet pred sudom te je pomenuti Sokrat - koji je, bajdvej, u svoju odbranu zastupao tezu o nekakvim sisatim devicama - proglašen krivim i osuđen na smrt, od čega je, jelte, i umro. Od tada pa do danas, pedofili-metuzalemi su značajno napredovali - i to, paradoksalno, najviše kroz likove i dela upravo predstavnika Boga na Zemlji! ( o tome, pak, nekom trećom prilikom ) - ali je običaj da se u potencijalnog krivca energično upre prstom ostao nepromenjen i, čini se, da će takvim i ostati tj. sve dok više ne bude bilo lažnih svedoka i posrednih dokaza da potkrepe jednu nebuloznu optužbu. Živeo Sokrat! Živeo seks sa maloletnicama!

- ...dok je tele njeno mladunče. Hajde sad ko zna da mi kaže kako se zove muž od krrrrrrrr...JOOOJ, KO JE TO TAKO ODVRATNO PRDN'O U UČIONICI, SEME MU SE ZATR...:khm: hoću reći - Pa, zar vi nemate nikakvog kućnog vaspitanja, bezobraznici jedni bezobrazni?!
- Nisam ja, učiteljice, Danilo je!
- Dobro je, Milivoje, dobro je...Ajd' sad spusti tu ruku, 'leba ti, vi'š da junak sedi odmah do tebe, izbićeš mu oko, bre...

Komentari

OOOJ, KO JE TO TAKO ODVRATNO PRDN'O U UČIONICI, SEME MU SE ZATR...

Pedagogija, nego kako.

Pedagogija, nego kako.

Pa, jašta. Moraju se mladi naraštaji naučiti nekom redu lololo :)

Ау, какво објашњавање је овде пало...! +++