Prijava
   

Uživeti se u ulogu

Kaže se za ljude koji prate određen obrazac ponašanja. Obično su to najsvetliji i najbriljantniji primerci malograđanstva koji se uvek trude da ispune "norme" društvene i urade ono što se očekuje od njih. Jer to tako treba.

Ima tu raznih primera od lokalnog propalog fudbalera koji se uklopio u ulogu alkosa ispred dragstora do seljaka koji ne zna da rukuje mobilnim jer je po svojim kazivanjima zatucani seljak a u suštini samo se uklopio u ulogu dodeljenu mu od sistema.

Uživljavanje u ulogu je najveći neprijatelj individualnosti i karaktera. I što je najgore ljudi mu se dobrovoljno priklanjaju želeći da se uklope u masu bezličnih, ispraznih i dosandnih. Pripajanjem ovom ili onom stadu ovaca mirno idu na mentalno klanje i isprazno postojanje bez ikakvog ličnog cilja.

Prenošenje ovakvog obrasca ponašanja na svoje potomke kompleksima nastalim kao proizvod neuspeha samo još bolje podmazuje zupčanike mašine koja neumoljivo melje i izbacuje kao u fabrici oblikovane vojnike varošanskog mentaliteta.

Malograđanski perpetuum mobile.

Komentari

Fala Cajk, dotteru tivra madžgalja lakše će neko da se primi na trol

Јој, не могу сад. Ово ми је аватар за вукајлију тренутно. Ај после.

Ali ali ali kokoška ide ulicom a krava ormar.

uuuuuu kako ja ovo nisam pročitala do sada... dobrooo +