Prijava
   

Zidar

Alfa mužijak svih mužijaka. Fizički radnik bilo koje vrste. Srce, znoj i lopata...
On nije naročito pametan, ni obrazovan, ni načitan, niti će razumeti pola onog što mu kažete, ali poseduje druge kvalitete. Recimo:

1. Hrabrost: Zidar će vam bez imalo straha dobaciti: „Jaooj, maco kakve nogeeee! Uspori molim te!“ dok prolazite. Sa informatičarem upad će biti: Imaš facebook? Na šta vi nećete znati da li mu se dopadate ili ima cilj da skupi 700 prijatelja.

2. Izgled: Kad ga jednom okupate i sa njega uklonite malter i kreč, dobićete komad mesa sa lepim pravilnim mišićima koje je definisao rad i znoj, a ne neke tertane i hemija. On uvek stoji uspravno za razliku od vašeg prepametnog arhitekte ili ekonomiste, kome su se leđa savila u grbu od preteranog sedenja za stolom i buljenja u računar. On je preplanuo, što je plus ako se ne palite na bledunjave tipive iz sumraka, toliko blede da bi im same ponudile da vam piju krv, samo da se malo zarumene u obrazima.

3. Snaga: Podiće vas i prisloniti na zid bez i jednog uh, ah, jooj, al si se ugojila, i ostale kuknjave koja završava sa ušinutim leđima profesora društvenih nauka. Sa njim se nikad nećete osećati debelo i teško.

4. Sex: On nema psihičkih problema, ne razmišlja o zagađenju, i što su se ubili Kurt Kobejni i Ana Karenjina, njemu je bitno da ga kući posle posla dočeka 4 tople stvari: komad mesa u tanjiru, kafa, tuš i žena... Kad završi sa prve tri u stanju je da, navikao na težak fizički rad, rmba bez prestanka do kasno u noć. Njegove ruke ispucale i pune žuljeva neće vas dovoditi u zabludu da vas miluje žena... Znači kondicija i snaga.

Komentari

Dobra ti je i ova, ne znam da li je autobiografska? +++ :)

P.S. Interesantan ti je i avatar.

avatar i definicija nisu u suprotnosti....

Мало сам ти прелистао шта си досад писала и могу рећи да је греота што си не запажена.
Рукополажем те у пратиљу :)

au, koliko predrasuda u tekstu :)

Odlična! Upravo je svaka reč tačna, dovoljno je samo okupati ga.

Ta mi je jedna od najdražih. Nije ni blizu dobra kao neke druge, ali...

Ama zašto Partizanko? Baš si nas super opisala :)

Interesantna defka, aktuelna i nakon svih ovih godina...
Autorka, vrh. Bez daljnje rasprave. Zna znanje i veoma suptilno ga prenosi mlađim naraštajima. Greota što ovo tavori među neodabranima.
Ako postoji pravde admini će je otkačiti jednim klikom i široke narodne mase upoznati sa ovim literalnim biserom građevinske struke.
Od mene toliko.
Sviđaš mi se. Poyyy.