Prijava
 1.    

  100 dinara

  Najčešća suma novca čiju sadašnju vrednost stariji upoređuju sa njenom vrednošću kad su oni bili mlađi. Nekada malo preteruju, ali šta da se radi.

  -Sad sa 100 dinara možeš da kupiš dve žvake, a u moje vreme za te pare si mogao da kupiš helikopter, avion, teleskop, budak, erudijum 36 eksplozivni svemirski modulator i da ti ostane kusur!

 2.    

  100 dinara

  Količina novca koju (maksimum) možeš da izvučeš od babe i dede cicija! Pre 50-ak godina (kad oni bejahu mladi) "za te pare su mogli da žive pola meseca kao grofovi,a ova današnja omladina se rasipa parama..."

  - Deda, daj neku kintu da idem do grada...
  - Evo, sinko, 100 dinara!
  - Ali, deda, šta da radim sa 100 dinara u gradu?!
  - Sinko, sve spičkaj... Nek' ide život!

 3.    

  100 dinara

  Prilika da svi savremeni Jarić Živadini grada Beograda izuju cipele i odremaju koju partiju u pozorištu a da ih za to vreme Jarić Ilinke grada Beograda, koje su ih i naterale da dođu, butaju u rebra da se probude.

  Jaretu zvoni telefon: U očima krijem tuuuguu, nevolja mi srce paraaaa... svi se okreću dok on ne ukapira da njegov zvoni
  Jare - Alo, alo, ko je bre, ćale, ti li si?
  Ilinka - Kuku meni da nije nešto sa merdžom?
  Jare - Kaži šta je, šta, Paja uapšen? Pa kako bre, da nije pijan vikao Vučiću pederu? Ne, zbog onih privatizacija kažeš? Jaooo pa esam mu reko da se ne bakće sa Bugarima i Bekom? Prekidaj predstavu, Paja uapšen!

 4.    

  100 dinara

  Vrednost jednog evra zaglavljena u vremenu i psihi velikog broja ljudi. Iako je evro davno preskočio preko stola. Zašto je tako jebem li ga, valjda što je okruglo.

  Pošto ti ova mikrotalasna?
  - 100 evra ili deset iljada kako ti odgovara.
  Pa nije baš sto evra deset hiljada, odavno je to...
  - Ajde, ajde, daj 95 ili devet ipo iljada.

 5.    

  100 dinara

  Prve reči koje nauči kinez u Srbiji...
  Jedine reči na srpskom koje zna da kaže njegova žena...