Prijava
   

56

Autobuska linija u Beogradu čiju će definiciju najbolje razumeti (ne)srećnici koji su imali priliku da se njom voze. Linija koja spaja Petlovo brdo i Zeleni Venac - do pre nekoliko godina sinonim za autobuse koji su navršili punoletstvo, ali ih to nije sprečavalo da pomahnitalo vitlaju po ulicama. Danas je postava podmlađena, ali elan za brzu vožnju ne izostaje (osim kod par vozača pred penzijom).
Skup ratobornih penzionera, neshvaćenih duša koji žele da svoju muku podele sa celim svetom, raspevanih cigančića, gomile srednjoškolaca i studenata koji pokušavaju da ugrabe mesto da bi učili (kući nisu imali vremena jer su ''blejali na spejs-fejsu''); a svi oni predvođeni ''majstorom'' koji u slobodno vreme najviše voli da gleda prenos formule 1, odakle je naučio da preskače stanice kako ne bi izgubio na vremenu.

Istinit primer, ne sećam se baš doslovce, ali prenosim poentu.. :

- Joj brate vidi kol'ko je sati, večeras 100% kasnimo na trening...
- Ma šta ti je, ićićemo 56icom!

Komentari

+, ja imam rodbinu u Beogradu i žive na Ceraku, kod C-markera. Do centra imamo 52-jku i 56-icu, iako nam je 52 bliže, uglavnom idemo 56-icom, baš zato što je brža. Definicija ti je dobro napisana, samo bi ja to što je ona brza više pozitivno istakao.

hehe možda u defki izgleda kao da nije previše pozitivno, ali veruj mi da je (56icu) obožavam, evo upravo večeras sam se vraćala kući jednom takvom što je preletela pola puta :)

Nekada je bio 56e (e od ekspres) :+D

ma sto se tice penzionera,i ne shvacenih...nista nisti video...udji u 59ku...posek starosti 55god

Поздрав за моје БРЂАНЕ! :Р

56 je prvi bus koji krece sa zelenjaka i taj prvi autobus dodje do petlovog brda za 20 minuta i manje i tako isto svaki sledeci iza njega.

Pre je to bio 56E, i preskakao je dosta stanica, a onda su mu skinuli oznaku E i sad staje na svakoj.