Prijava
 1.    

  7 days

  Jelo koje se najcesce servira u vojnim kuhinjama petkom skuvano od gomile prezrele boranije, premrzlog graska, mrkve i drugih ingridijenata koji se nisu pojeli ili su ostali neiskorisceni u proteklih 7 dana.

  -Sta ima za rucak?
  -Pa petak je jbt...
  -Auuu da...odo u Maxi...

 2.    

  7 days

  Hrana u studentskoj menzi koju ti serviraju nedeljom za ručak, a koja je kombinacija jela koja su preostala u prethodnih šest dana.

  Student A: "E brate, jesi li bio u menzi danas "?
  Student B: "Jesam tebra, evo baš sad idem iz nje"
  Student A: "Šta je bilo za klopu "?
  Student B: "7 Days, i to podgrejan.."

 3.    

  7-Days

  U originalu ime poslastice koja najčešće nestane u roku od 20 sekundi, kod nas se ovaj naziv može primeniti za gotovo svako kuvano jelo, jer isto traje po više dana.

  Pasulj, čorba, sarma, sataraš itd.

 4.    

  7 days

  Popularan obrok međ studentarijom koja uči škole u velegradu, daleko od porodičnog ognjišta. Ritual se izvodi u nedelju, kada se ostaci hrane od prethodnih 7 dana izvade iz frižidera, smućkaju zajedno i konzumiraju uz konstataciju da mora da se štedi i da se ništa ne baci.

  Student u velegradu (kopa po frižideru): ... pola sarme od prekjuče... parče pice od juče, može, odlično, ... hm šta li je ovo zeleno, smrducka malo ali nema bacanja... vidi viršla, od kad je beše, od utorka, odlično, uzeću i malo ajvara i zaliću jogurtom da lakše prođe. Biće fešta!