Prijava
   

A nekad si mogao banuti nenajavljen

Šatro.

Prekinite da romantizujete prošlost i nostalgišete o nekakvom mitskom gostoprimstvu starih "domaćina".

Jahao je na umornom doratu, kome je krvava pena na brnjici sve manje bivala penom a sve više svežom tamnom krvi. Imao je dve strele u sebi, jednu u butini, jednu u slaboj tački oklopa, izmedju rebara i pazuha. Štit sa obeležjem njegove kuće, crni hrast na žutom polju, izgubio je pre dvadeset liga.

Drumski razbojnici su ostali drski i neustrašivi, iako se buktinja rata već mesecima pretvarala u nejaki žar.

Kiša mu je dobovala po verižnjači, odora ispod nje mokro se slepljivala uz ranjeno telo.

Sati grozničavih snova i klackanja na konju. Buncanja. Ili su to bile godine?

I onda, odjednom, zamak. Koliko god ubedjivao sebe da je to vrućica, fatamorgana i opsena. Mali i stameni zamak, sa spuštenim mostom preko šanca je bio tu. I na bedemu zastava, besni jazavac na zelenom polju. Zamak ser Tagarta. Njegovog starog i vernog prijatelja.

Polumrtav udari po kapiji, razdra se zadnjim mrvama snage MILOOOOST

--------------

-Burazerče aj neki drugi dan, ljubim te, skinusmo sad s Jelenu Sons of Anarchy malo da se opustimo, a i pozitivni smo bili ovi dani, ništa nismo stigli da čistimo, bedarica mi ovako u lom da te primim. Aj ljubi brat.

---------------

MILOOOOOST

Sledeće što je čuo je vriska konja koga je strelica samostrela pogodila između očiju. Konj se prope, on padnu s mosta u šanac. Strelica namenjena njemu, došla je kao poklon.

Komentari

Prve četiri reči drugog pasusa tela ove definicije je definitivno nešto što na razglas treba staviti, da svi čuju!

Некад су били фиксни телефони и звонца на вратима/капији. Има их и данас, али се не користе - и једно и друго заменио је мобилни телефон.
У складу са технолошким иновацијама, посредно се мења и схватање појма "гостопримство". Чини ми се да је тај појам некада био више усклађен са појмом "приватност" него данас. Није било смартфона, нотификација и осталих апликација, па није било ни могућности (а ни потребе) да будеш доступан спољном свету 24/7.

Gotivno. Malo više ovde nego na Forumu poyy

Ne ide to tako, bata profe...

Беше некад,сад се приповеда....лепа времена....