Prijava
   

A u ruke Mandušića Vuka, svaka daska Fender Stratokaster

Kažemo kada smo toliko oduševljeni nečijim sviranjem gitare, da pomislimo da će savršen sklad tonova izvirati šta god taj muzičar uzeo u ruke.

Radomir Mihajlović Točak, Vlatko Stefanovski, Džimi(Hendriks)...

Komentari

Захваљујем се DUSHANLAZI на инспирацији.

ниси се увуко џимију, опуштено...

Хендриксу???

koji DŽimi?..el Hendri's?..il ovaj domaći---Hendfri...

хаха, тако реци... на различите ЏимиЈеве мислимо :)

Ево, сад је Хендрикс. Да је онако остало, можда би ми вратио прву дефиницију са гробља...

a što je prezime u zagradi?....jedan je DŽimi...

Saće džimi da ti se pokenja na definiciju i da kaže da je Fender za pozere i dukatlije, i da pravi carevi džemuju samo na Gibsonu. :)

oн онда не џемује, он Џимује...

šta te briga, ti od danas POSTERIŠEŠ! +

@Black Hole
Јбг Гибсон се не римује.

@bruce
Нисам их правио ни кад сам имао више од 50 поена...али хвала.

doći će i taj dan, meni je trebalo više od godinu dana i to u vreme kad nije trebalo 50 :)

Каква синтагма. +

sjećam se ovoga autora, dao mi je minus i israo se po definiciji jer sam u primjeru koristio narodni jezik, crnogorski, koji baš i ne ljubi sve padeže. zato sam ga i pitao ovo gore. ima li ko da mi kaže da li je "a u ruke" ili "a u rukama" gramatički ispravno?

nije ni jedno ni drugo, ne možeš početi rečenicu suprotnim veznikom - ispravno je "u rukama"... a poster je napravio mesec ipo dana posle ove defke :)

ne govorim o početku rečenice, samo o padežu. ne sjećam se više kako je glasila ta definicija, obrisao sam je ali sam mu morao pregledati opus da vidim o kome se radi. farisej najobičniji.

То јесте тачно да везником не може да почне реченицу, али то није битно у овом тренутку, него падеж што каже Панинаро.

Njegoš je bio žešće nepismen lololo

to je pesnička sloboda, Njegoš je pisao u desetercu - da je stavio "rukama" to bi bio jedanaesterac :)

Пенал, пенал. Не сме дигра рукама.

То, песнича слобода...

samo što se to koristi u svakodnevnom govoru na jugu crne gore. "jesi li bio u grad?" je još jedan primjer pogrešnog padeža koji se masovno koristi.

Sreto, imaš plus za komentar :)

paninaro, u Srbiji sve padeže koriste samo stranci, Bosanci i moderatori na Vuki - i to ne uvek i ne uvek ispravno :)

Па и на југу Србије имаш тај недостатак са падежима, пример неке мој колега каже ''Убија на место'', тако да се то може узети у обзир...

i tako ja bejah napadnut ni kriv ni dužan :)

Правда за Панинара!

Правда за Панинара!
Nagradna pretplata na ovaj moskovski dnevni list

:)

Мајторе, зар није очигледно да је израз ''прерађена'' верзија стихова Горског вијенца? Читао си можда, написао га је Петар Петровић Његош. ''А у руке Мандушића Вука, биће свака пушка убојита.'' Ваљда је поента израза у сличности са овим првим, скроз би изгубио шмек. А што се тиче ове прозивке и излива фекалија на мој рачун, јако бих волео да можеш уживо да ми кажеш шта ти смета, па да то лепо расправимо како би после био мање безобразан, иако ми се сада чини да си жешће незрео тип кад због једне негативне критике можеш толико да се окомиш на мој ''стваралачки опус''. На крају крајева, упознат сам са твојим радом одавно, и поприлично сам сигуран да сам ти дао доста плусева на твоје остале дефиниције, што значи да уопште нисам замерио као аутору, већ да ми се та једна дефиниција није свидела.
Иако сам дуже од тебе на овом сајту, због много мање активности теби је врв дозвољено да тако причаш о мени, док бих ја врв попио бан када бих некога тако прозивао. Тако да, теби на част(или шта већ да имаш уместо ње). Срећно у даљем стваралаштву и какењу по људима.

prvi si počeo a onda ignorisao moje pitanje od prije godinu dana. ako se ne sjećaš žalim slučaj.

У праву си, пошто нисам видео твоје питање од пре годину дана ништа од овог горе написаног не стоји. Мислим, ниси у праву, али сад барем знаш зашто.

sve ok, što se mene tiče. pitanje sam ti postavio na kritikovanoj definiciji a onda i jednom na tvojoj i ta pitanja si ignorisao. dobro mi je poznat Njegoš a još bolje narodni jezik koji se koristi i tada, kada sam počinjao na ovom sajtu mislio sam da je poenta upravo na tom jeziku i slengu a ne na gramatici. ne bih se ni sjetio ove definicije da je neko maloprije nije pomenuo u komentarima. što se mene tiče šteta nije načinjena ali na trošarinu možemo kada god hoćeš :)

Чини ми се да ти је промакла поента, никако није проблем у твом критиковању моје дефиниције, већ у начину на који си причао о мени, који је био, у најмању руку, низак и ружан. Тако да, драго ми је што је све ок код тебе, а још више ми је драго ако убудуће не будеш тако причао о људима који ти не похвале неку дефку. А важи за Трошарину, долазим чим скупим паре за карту.
(коска, наравно)

i meni je daleko ta trošarina. znaš kako, nekoga nervira ovo, nekoga ono, a nekoga kada ignorišu prostojno obraćanje. ako stvarno nisi vidio moje pitanje na tvojoj definiciji (a imaš ih ukupno pet) onda se izvinjavam za to što sam te nazvao farisejom (licemjerom).

Прихваћено, и човечно, с твоје стране.
П.С. Баш зато што их има мало, и што одавно не пишем, ретко овде залазим. Од сад ћу да да пишем више, и чешће проверавам коментаре.
Поздрав:)