Prijava
   

Alfa gost

U konobarskom slengu alfa gost je onaj baja za stolom koji prvi zove konobara, traži zamenu piksli, prepire se o odnosu kobasice i vešalice u mešanom mesu, traži tri ljute kisele papričice sa strane, odnosno to je lik koji diktira prominentnonst celog stola dok ostali pored njega drndaju telefone, kukaju o poslu, o ženi ili su žene.
Doduše, alfa gost može biti i žena, a to je ona koja diktira ostalim gostima sa stola koje vino će se naručiti i uvek će pomenuti da je radila ko somelijer kod Kovačevića i da vinarija Aleksić nema pojma.
Alfa gost takođe traži račun, odgovara na biblijsko pitanje "ške ili kartica", ali ne mora da znači da i plaća.
Ako postoji živa svirka, alfa gost naručuje "Crna golubice" i ostale pesme, a opet ne mora da znači da on kiti kontrabas.
Alfa gost i u velikoj meri utiče na visinu bakšiša. Zbog svoje prirode svakako.

- Dete, slušaj ti mene, ja sam radio osamsto godina ko konobar, jednom sam i Broza služio, kako je taj jeo pohovana rebra mamu mu jebem.
Dakle, vidiš onog lika tamo u duksu Vancuver grizlija? E taj. To je ti je alfa gost tog stola, dakle svaki napad direktno usmeravaš na njega, a ona mala u plavoj aljinici sa Mini Maus je njegova riba ili oće da je jebe, pa oko nje posebna pažnja. Nju obavezno pitaj da li klima adekvatno radi i to...
I 80% bakšiša meni posle, jebem ti kolje zečje! Ajd, bježi!

Komentari

Bergas Vintertom

Ne znam bas za ovakve slucajeve ali dobra definicija +