Prijava
   

Alfred Dzonatan Kvak

Jedan od najbolesnijih crtaća koji sam gledala u životu daleko ozbiljniji od Rena i Stimpija. Bolesna je opterećujuća tematika naizgled ljupkog crtaća za decu, jer se bave raznim antropološkim, sociološkim, psihološkim i kulturološkim problemima kao što su rasizam (u crtaću se javlja jaz između crnih i belih pataka, situacije tipa crne patke nemaju pravo da e voze napred u autobusu), nacizam (glavni negativac svraka, vrana ili šta već se zove Dolf, svojim likom i delom direktno asocira na Adolfa nam Hitlera) izumiranjem Dodo ptica i tako redom...
Glavni lik je ptak Alfred, siroče koje je odgajio Henk inače krtica. Njegova ljubav je Vini crna ptaka. Alfred se iz nekog razloga bori protiv Dolfa koji imalinom farba kljun u crno.
I dan danas me sećanje na isti baca u depresiju.

Komentari

da i ružno je nacrtan...

jednom sam večerao i gledao ren i stimpi kada su cedili bubuljice, a stimpi je imao prolaps rektuma, povraćao sam

zašto nema Šarki i Žorža?

Jebem li ga.
Zašto nema Šaka i Polumente? :D

previše je šakao pa se pretvorio u polumentola

I ja ga cenim da je tako.

šakao ... šljakao šakom

ček tebe da pitam you're a woman of wealth and taste jel ti Vuk Kostić dobar glumac?

Da a Dragana Mirković mi je tako fenomenala vokal.
Uh, naježila sam se do bradavica, što od Vuka, što od Dragane.

dobro je samo proveravam

Kao da je pre 100 godina bilo...

- meni je ta patka uvek bila okej,mnogo mi kul bila ona leteca vetrenjaca.Kakvi se idiotski crtaci plasiraju deci danas,Alfred je car!

A crne patke su kasnije postale jako cenjene u filmovima....sa crnim patkama

Uopšte nije tačno, crtani je odličan. Tim tematikama bavi se na veoma naivan način svojstven deci tako da će ona izvući neku suptilnu pouku iz toga i prevazići će te razlike... Baviti se problemima društva kod nekoga ko je već naučen nekim vrednostima je skoro nemoguć posao...

Divan crtać. Baš mi je drago da se neko setio i njega.

Ja time ne bih opterećivala decu, ni svoju ni tuđu. Detinjstvo je najbezbrižnije doba života i ne treba deci nuditi teme koje su u tom uzrastu njima krajnje nepotrebne kao recimo rasizam jer deca na svet ne gledaju crno-belo već šareno!

Pa ako ćemo decu lepo da vaspitamo mislim da je ovo najbolji način... Suptilnim porukama... Oni u stvari i ne gledaju to očima odraslih i zato im i nije opterećenje... :)

Uuu, sećam se. Opak crtani :) +

Nabijem vas na kurac sve koji mrzite i imate tripove oko ovog crtaca...Problem je u VAMA a ne u crtacu...A to sto gledate kako gledate razlog je upravo taj sto ste kroz zivot vodjeni raznim glupostima i nista pozitivno niste ni umeli da gledate...Od 1000 dece vi ste pojedinac koji se izdvajao i bio "najpametniji" da kontriraju i budu "depresivni"

Opusti se decxko... Daš minus i teraš dalje bez da impeluješ malobrojne nam žene na sajtu.

Ovo treba odabrati, keve mi +