Prijava
   

Apatija

Psihičko stanje u kojem pojedinac, najčešće muškog roda, može da se nađe, a karakteriše ga odsustvo strasti, nezainteresovanost za svet oko sebe i sopstvenu sudbinu. Do ovakvog stanja dolazi usled neredovne konzumacije proizvoda Apatinske pivare, sa ili bez kikirikija. U uzrok ovog jako teškog i destruktivnog psihičkog stanja se, zbog svoje rasprostranjenosti u Srbiji, ubrajaju svi proizvodi na bazi ječma, hmelja i kvasca jer se apatija jako slično manifestuje i pri konzumaciji proizvoda koji nisu samo poreklom iz Apatinske pivare. Zbog svog karakterističnog naziva, primenu je našla i u filozofiji, religiji, psihologiji pa i u politici, označavajući odsustvo esencijalnih faktora koji čine pomenute oblasti. U svom izvornom obliku, apatija se odnosi prvenstveno na mušku populaciju ali kao što je već pomenuto, zbog svoje moći i rasprostranjenosti, može se pridružiti i ženskoj populaciji.
Prvobitni naziv bio je apatinja (gde se N i J izgovaraju odvojeno, odnosno ne kao nj), ali je redukovan jer N unosi veću složenost pri izgovoru i lomljenje jezika.

- Gde si?
- Evo kod kuće.
- Šta radiš?
- Blejim.
- Je l' si gledao utakmicu?
- Jesam.
- Je l' te zvao Džoni na fudbal?
- Jeste.
- Pa što nisi došao?
- Mrzelo me.
- Siso jedna. Aj na kupanje?
- Ne mogu.
- Što brate?
- Mrzi me.
- Aj ne smaraj, pogledaj dan kakav je. Možemo i da se ukampujemo i opičimo tablić.
- Ne mogu.
- Koji ti je??
- Ništa, smor mi.
- Znam šta te muči. Kad si poslednji put bio u pabu?
- Ima dve nedelje.
- Spremaj se, dolazim po tebe, idemo na po koje točeno.
- Može, čekam te.

Komentari

ja reko da je ovo pisala neka ogorčena nećaka Sanje Marinković, u najmanju ruku blago feministički orjentisana tinejdžerka kad ono muško! I to mornar...ccc
Pa i žemske imaju to prijatelju, kako nisi provalio.

Nisi lepo pročitao, pomenuo sam i žensku populaciju :-)

Vitaminom B protiv apatije :)
+++

Haha to je ta rima :D