Prijava
   

Avangarda i nadrealizam

Savršeno objašnjenje likovnog dela od strane slikara, koji ima za cilj da vam ovaj umetnički prikaz uglavnom ničega, utrapi za neku kintu kako bi imao za struju, hleb, a ko zna - možda i paštetu. Ovim dvema magičnim rečima se često koriste i galerije koje prodaju jeftino salonsko djubre za lepe pare (vidi šta sam kupila u galeriju!).

Naime, prosečan čovek će po svaku cenu izbeći tu malu neprijatnost otkrivanja njegovih deficitarnih sklonosti ka saznanju o umetnosti uopšte, a kamoli o slikarskim pravcima i znamenitim slikarima koji su obeležavali doba. Pre će kupiti sliku nego da ispadne nekulturan.

- A kakva vam je ovo mrlja?
- Gospodine, vidim da imate oštro oko i da ste vrhunski poznavalac probranih dela avangarde. Da niste kojim slučajem kritičar?
- Pa ne..
- Izvrsno, znači prosečan čovek koji svoje obrazovanje drži na visokom stupnju. Znate, danas s retki kao vi, vremena, šta ćete..
- Aha pa hvala, vidim ja da s u boje nekako..Kako bih rekao..Skladne.
- Oštro oko, kažem ja. Imate čast da razgovarate sa akademskim slikarom, koji ovo delo nadrealističko - kubističke avangarde nudi za pravu sitnicu od cene. A ko vam je omiljeni predstavnik ovog razdoblja?
- (Koji sam ga kurac i pitao, jebala me mrlja) A..Da ste vi meni spakovali tu sliku, vidim ja da dolazi iz vešte ruke..

.......

- Aa..A je l to avangarda?
- Ne Mirko. To su konji.
- Aaha..Mhm..Znači konji..To neki nadrealizam?
- Jok Mirko, konji ko konji.
- Aha..Pa lepi su, onaj četvrti mi je nekako..Ne znam - al baš dobar.
- Ima ih tri.
- Tri? Tri..Aha..

Komentari

Što volim ove likovne

Sad me pitaj šta je avangarda :)

бели квадрат на белог позадини ОБЈАСНИЈО

E nemoj sad da mi mešaš Kazimira Maljeviča, znaš.

извини, нећу да ти мешам казимира лоло

:) Nisi ni malo talumna i hafifna kada mi presecaš koncept Maljavićem. Da se stidiš, i pazi kako se vladaš!

Hihihihiiii...Bravo Melki...+++++

о види туријо си слику, јеси то ти сликао или марк не могу да оценим :р

Ovu ja. Moja je nešto jeftinija od Francove, ako si kojim slučajem zainteresovana za vešte kopije znamenitih slikara. Skuvaću ti i ručak i usisati stan, kupi sliku dajem i popuste :)

је л ти мене игноришеш или само кликћеш на споствену дефиницију већ сат времена? имаш пвт одвајкада! иначе, нећу слику, ја би плавог јахача лично, може и у другим бојама не правим питање :п

Vratio sam ti pvt, nadam se da te ne uznemirava izjutra. Jahanje dobiješ ako kupiš sliku. Ili daš pare za jahanje, kirija se ne plaća sama od sebe. Il ti nadjem jahača za procenat, ima ih kolko oćeš samo se stide da pitaju, a i ne znam kakvi korbači te zadovoljavaju :)

Pljusko i omiljeno. Zaslužuje sve pohvale.