Baba

Nishkin 2011-11-22 03:08:33 +0000

Zajebi ono tvoj predak, krvni srodnik u pravoj liniji drugog stepena i ta proseravanja! Tvoja baba je organizacija (na čijim pricipima posluje i MMF) koja ima pretenzije da sebi potčini sve članove familije ponaosob, prema nekoj tebi stranoj filozofiji.

- Rana faza potčinjavanja:
Ovde baba poseže za svojim najjačim oružjem - kuhinja. Tome si bio izložen pre nego što si i krenuo u predškolsko, sistematski. Sve što izađe iz babinog smederevca je toliko dobro da ti je često bilo žao da ga posle isereš. Od tad pa nadalje jedva si čekao da ponove jedeš kog babe.

- Zrela faza:
Kod god ti zatreba kinta, baba uliće. Često ti sune i koju banku u prolazu, čisto onako - zato što si joj unuk. Klopka, ništa nije besplatno!

- Postzrela faza:
Studentikenje se polako vraćaju u grad... Kad urla ti telefon, ko bi drugi iznenada nego tvoj poverilac - Sinko, odi da nam pomogneš? Mi ostaresmo... treba da se bere kukuruz? - Ti si u tom stepenu zavisnosti da razmišljaš: "Ekstra. Ima da odšljakam dva-tri dana uzmem koju crvenu kao da sam rintao pola meseca, i plus da žderem". Umesto: "Kakav, bre, kukuruz! Dok mene seče ono sjebano lišće, neko ima da patka meni suđena dupeta". Naravno, ovog puta si rintao kao konj, nije bio samo kukurz i umesto crvenih uzeo dve plave taman toliko da se vratiš gajbi - jer dobio si predujam, pretplaćen si; i još poveravao da bakutaner trenutno nema, nadoknadiće ti sledeći put - naravno otišao si ponovo, opet bio ispaljen, i tako u krug.

Pre nego što za ćaleta kažeš da je nadrkan i zadrt - seti se ko je njega podizao; pre nego što ga osudiš da je grub prema njegovima - znaj da je on skapirao. Pre nego što ispljuješ dedu da je pohlepni kapitalista jer rbma i ako je odavno otišao u penziju - znaj da mora. Kad se pitaš zašto deliš sobu sa burazerom - odgovor ti je baba u dnevnoj sobi. Kad se pitaš žašto nema mira u svetu - konstatuj da i glavne baje imaju babu.

1
18 : 2

Omiljeno za [1]

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.